Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Mülteci Bayanlar Artık Kendi Kıyafetlerini Dikiyor.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan ve biçki dikiş kursuna devam eden Suriyeli mülteci bayanlar, artık kendi elbiselerini dikmeye başladı.
Biçki dikiş kursuna iki ay gibi kısa bir dönem devam eden bayanlar kendi elbiseleri yanı sıra çocuklarının da elbiselerini kesip dikmeye başladıkları görüldü. Kurs öğretmeni sayesinde, model ve tasarım uygulamaları yanı sıra dikim teknikleri ve kıyafet dikimi yeteneği kazandırılıyor.
 Kurs öğretmeni Oya Denk yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu.”15 aydır çadır kentteyiz, yaklaşık kırk öğrencimiz var. Baştan bugüne kadar kumaşı alıp kendi kendine kesip, makinenin başına geçip dikebilecek konumuna geldiler. Şu an bu duruma gelmelerinden çok memnunuz, sosyal açıdan çok memnunlar. Baştan bugüne kadar 150-200 öğrenciyi geçmiştir. Sürekli gidenler ve gelenler olmak üzere bu sayı aşılmıştır. Bu konuda çok çaba sarf ettik. Şu anda gayet güzel bir şekilde devam etmekteyiz.”dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49