Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Müjdeli Haber Ziraat’tan

Şanlıurfa Harran üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Ziraat Bankası arasında, 19 Aralık’ta imzalanacak olan “Genç Çiftçi Akademisi “ protokolü ile Çiftçi olmak isteyen gençlere yönelik sertifika programı düzenlenecek.

Harran Üniversitesi ile Ziraat Bankası, gençlerin tarıma olan ilgisini arttırmak, başvuru koşullarını taşıyan gençlere belirli konularda tarımsal üretim ve yatırım yapmayı öğretmek, eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiştirmek amacıyla kamu ve özel sektör işbirliğine dayalı bir eğitim programları düzenleyecek.

Azami beş hafta sürecek teknik eğitimler, eğitimin düzenleneceği yerde bulunan ve Ziraat Bankası'nın belirleyeceği üniversitelerin teknik bölümleri tarafından verilecektir. Azami üç hafta sürecek stajlar ise Ziraat Bankası ve ilgili üniversite tarafından belirlenecek.

Her biri 20 kişilik sınıflar halinde düzenlenecek eğitimler haftanın altı günü devam edecek ve devam zorunluluğu bulunacaktır. Verilecek eğitim ücretsiz olacak kurs sonunda verilen sertifikayla, genç çiftçiler indirimli krediden faydalanma imkânı kazanacak.

Amacı Nedir?

Gençlere tarım alanında yeni istihdam ve iş alanları açmayı,

Gençlere tarımda bilerek yatırım ve üretim yapmayı öğretmeyi,

Halen tarımsal üretim yapan gençlerin teknik ve finansal bilgi düzeyini arttırmayı,

Eğitimli ve bilinçli genç çiftçiler yetiştirmeyi

Tarımın geleceğinde söz sahibi olacak gençleri bugünden kazanmayı amaçlamaktadır.

Düzenlenecek programlar teknik eğitim ve staj aşamalarından oluşmaktadır.

Hangi Konularda Eğitim Verilecek?

Eğitim konularının, ülkemizde özellikle kaliteli yatırıma, üretime ve ara elemana ihtiyaç duyulan alanlar olması hedeflenmektedir. Bu amaçla öncelikli olarak Büyükbaş Süt Hayvancılığı konusunda eğitimlere başlanacak daha sonra farklı konularda da eğitimler düzenlenecektir.

Eğitimin İçeriğinde Neler Var?

Eğitim boyunca akademik bilgilerin yanı sıra ağırlıklı olarak uygulamaya yönelik pratik bilgiler verilecek ve konularında uzman kişilerin katılımı ile eğitimler desteklenecektir.

Anahtar Kelimeler:
Müjdeli Haber Ziraat’tan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49