Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Muhtarlar Mı Haklı Mahalle Sakinleri Mi?
Şanlıurfa’nın yıllardan beri süregelen sorunu elektrik sorunu bu yaz en uç noktasına çıktı.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi üzerine vatandaşlar klimaları açınca elektriklerde ciddi sorunlar yaşanıyor.
Şanlıurfa’nın çeşitli mahallelerinde sık sık voltajların düşmesi mahallelilerin tepkisine neden oldu. Mahalle esnafı voltaj sorunu nedeniyle iş yapamadığını söyledi. Bir çok mahallede esnaf ve mahalle sakinleri düşen voltajlar nedeniyle elektronik eşyalarının çalışmadığını ve arızalandığını ileri sürdü. Elektrik sorunlarına çare bulamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri kendi aralarında imza toplayarak Şanlıurfa Valiliği ve Elektrik Dağıtım şirketine dilekçe vereceklerini belirtti. Ramazan Ayının gelmesi ve sıcaklıkların artması üzerine vatandaşların klima, buzdolabı gibi elektronik eşyaları kullanmaya başlaması elektrik sorununu ortaya çıkardı. Şanlıurfa’nın neredeyse her dönem sorun olan elektriği bu Ramazan’da da sorun oldu.  Elektrik trafoları ve tesisatların çok eski olduğunu ve sıcakların artması ile birlikte mahallede sürekli sorun oluştuğunu aktaran esnaflar birçok elektronik ürünlerinin de yandığını ileri sürdü. Mahallede bulunan kasap, internet cafe, kuaför ve diğer esnaflar genel olarak işlerinin elektrik ile yürüdüğünü voltaj sorunu yaşanınca iş yapamaz hale geldiklerini ifade etti.
Muhtarlar: mahallemizde elektrik sorunu yok
Şanlıurfa kent merkezindeki mahalle muhtarlarıyla yaptığımız röportajlarda muhtarlar mahallelerinde elektrik probleminin yaşanmadığını kaydettiler. Ama genel anlamda bakıldığı zaman Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından birisi de elektrik problemi. Mahalle sakinleri elektriklerimiz sürekli kesintiye uğruyor diyor ama muhtarlar da aksini iddia ettiler. Vatandaşlar muhtarlar verdikleri röportajlarda belediyeye yaranmak için mahalledeki sorunları dile getiremediklerini ileri sürdü. Bu konuda konuşan bir vatandaş “ Kendimi bildim bileli mahallemde elektrik sorunu var. Ve geçen gün bizim mahalle muhtarının bir röportajını okudum, mahallemde elektrik dahil, hiçbir sorunumuz yok diyor. Mahallede o kadar çok sorun var ki hangi birini anlatsam. Sadece şuan elektrik sorununu konuşabilirim. Bizim elektrikler hiçbir zaman düzelmedi. Mahalle muhtarları verdikleri röportajlarda belediyeye yaranmak için sorun olmadığını söylüyorlar. Muhtarlarımızın biraz cesaret edip, bu sorunun üzerine gitmesini istiyorum” şeklinde konuştu 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48