Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Mozaik Çalıştayı Ve Yarışmasında Mozaik Defilesi Düzenlendi

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan Şanlıurfa mozaiklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmada önemli bir işlevi yerine getiren “Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması” düzelenen mozaik defilesi ile sona erdi.

Etkinliğin son gününde Şanlıurfa Mozaik Müzesinde gerçekleştirilen ödül töreni ve mozaik defilesine, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Devrim Erbil, Jüri Üyeleri , Prof. Dr. Gazanfer Bayram, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Önal, , Yrd. Doç. . Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz, Paola Racagni, ve çok sayıda davetli katıldı.

Çalıştay Arkeoloji Müzesinde önünde yarışmada dereceye giren eserler ödüllendirildi. Program Mozaik Müzesi fuaye alanındaki mozaik sergisinin gezilmesinin ardından Mozaik Defilesi düzenlendi. Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması kapsamında düzenlenen programda Harran üniversitesi öğrenciler Haleplibahçe bölgesinde arkeolojik kazılarda ortaya çıkan 1700 yıllık mozaik desenli kıyafetlerle Mozaik Müzesinde defile düzenlendi.

Mozaik müzesinde kısa açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ; Şehrimize özgü Şanlıurfa mozaiklerinin sanat camiasına, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında etkinliğimize katılarak destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Konsey Başkanı ve Ortak Nesiller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı: "Yabancı konuklarımızın bu güzellikleri, tarihimizi, kültürümüzü, medeniyeti onlarla paylaşmamızı ve hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamalıyız. Bu kentin gençlerinin bu zenginliğe sahip çıkmaları gerekmektedir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaMozaıkCalıstayDefıle
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49