Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Motosiklet üzerinde deri taşıyorlar
Küçük ve büyükbaş hayvanların derileri temizlendikten sonra Gaziantep’e gönderilerek, çeşitli ürünlerin yapımında kullanılıyor.
 
Şanlıurfa’da besiciliğin yaygın olması sonucu, kurbanlık olarak veya kesim merkezlerinde kesilen kurbanların derileri, dericilerde temizlendikten sonra Gaziantepli dericilere satılıyor. Şanlıurfa’da deri fabrikası olmamasından kaynaklı Gaziantep’e gönderilen deriler, işlendikten sonra ayakkabı, mont ve diğer ürün yapımında kullanılıyor. Şanlıurfa’da kesilen küçük ve büyükbaş hayvanların derileri ise çoğu zaman motosikletlerin arkasına yüklenerek, deri işletim merkezlerine götürülüyor. Eyyübiye ilçesindeki kasaplar genellikle derileri motosiklerin arkasına yükleyerek, kentteki deri dükkanlarına ulaştırırken, bir motosiklete fazla derinin yüklenmesi, motosiklet sürücüsünün hayatını tehlikeye sokuyor. Deriler koktuğu için çoğu zaman arabalara yüklenmediği için motosiklet üzerinde götürüldüğünü söyleyen bir vatandaş, “kesilen hayvanların derilerini genellikle Haşimiye meydanındaki dericilere götürüp satıyoruz. Şanlıurfa’daki dericiler de bu derileri temizleyip, Gaziantepli işadamlarına satıyor. Derileri buradan çarşıya götürene kadar arabanın içi pis kokuyla doluyor, bu yüzden genellikle deriler motosikletlerle taşınır. Bir motosiklete çok sayıda derinin yüklenmesi sürücünün hayatını tehlikeye sokuyor ama vatandaş bunu yapmaya mecbur. Öte yandan arabayla götürülmeye kalksalar, yakacakları benzin derinin karını kurtarmaz” ifadelerini kullandı.
 
Zaman zaman trafik polislerinin engeline de takılan vatandaşlar, durumu anlattıktan sonra, tehlikeli bir durum görülmediği takdirde polisler tarafından serbest bırakılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48