Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Mobil Kanser Tarama Aracı Faaliyete Girdi
Haliliye Belediyesi tarafından kentte bir ilk olma özelliği taşıyan meme kanserinde erken teşhis amacıyla satın alınan Mobil Kanser Tarama Aracı, faaliyete girdi ve ilk durağı ise Payamlı kırsal Mahallesi oldu.
Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde meme kanseriyle ilgili erken teşhis ve tarama yapılması amacıyla içerisinde ‘mamografi’ cihazı bulunan aracı geçen mayıs ayında satın aldı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis edilmek üzere hazırlanan araç, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra hizmete girdi. Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri Emin Coşkun, Feyyat Akbaş ve Hasan Kaya ile birlikte Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Şimşek’i makamında ziyaret etti. Aracın yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Demirkol, ileri yaşta kadınlara görülen meme kanserinde erken teşhis imkanı sunmak amacıyla bu aracı satın aldıklarını ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün kullanımına sunduklarını hatırlattı.
Makamda gerçekleşen görüşme sonrasında Başkan Demirkol, aracın içinde incelemelerde bulundu. İl Müdürü Şimşek de, aracın çalışma prensibiyle ilgili Başkan Demirkol’a bilgiler verdi. Haliliye Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Halk Sağlığı İl Müdürü Murat Şimşek, “Bugün sahaya çıkacak olan mobil kanser tarama aracımız, kadınlarda meme kanserinin erken tanı ve teşhisine yarar sağlayacaktır. Sayın Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a verdiği bu güzel destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada Haliliye Belediyesi olarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamalarını temin etmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:
“Haliliye Belediyesi olarak sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamasını temin etmek belediyemizin asli görevleri arasındadır. Biz bu noktada kamuda paylaşımı esas alarak, mamografi cihazı yerleştirilmiş bu mobil kanser tarama aracı, kırsalda ve kent merkezinde kullanılmak üzere Halk Sağlıklı İl Müdürlüğümüzün hizmetine sunduk. Halkımızın sağlıklı olduğunun bilinci ve güveni içerisinde yaşamasını istiyoruz. İleriki yaşlardaki kadınların, yaygın olan meme kanserinin erken teşhisini ve bu teşhis sonrasında gerekli tedaviyi sağlamaları amacıyla bu aracı Haliliye Belediyesi bütçesinden temin ettik. Şimdiden görev yapacak personelimize, başta Halk Sağlığı Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu kanser tarama aracını, Sağlık Komisyonu üyelerimiz belirli bir çalışma sonunda bize getirdiler. Bizde belediyemizin imkanlarıyla bu aracı aldık. Bu aracımız bugün Payamlı kırsal Mahallemizde taramaya başlayacaktır.”
Konuşmaların ardından mobil kanser tarama aracı, erken teşhis taraması için Haliliye İlçesi’ne bağlı Payamlı kırsal Mahallesi’ne hareket etti.
Ziyarette; Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Hasan Şık ve Kanser Şube Müdürü Şebnem Tercan’da hazır bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49