Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Mısır’da Öldürülen 53 Kişi İçin Gıyabi Cenaze Namaza
Mısır'da namaz çıkışı uzun namlulu silahlarla taranarak hayatını kaybeden 53 kişi için Şanlıurfa'da bulunan kutsal mekan Balıklı göl'de yüzlerce kişi gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
On bir ayın sultanı ramazanın gelmesiyle birlikte kılınan ilk teravih namazının ardından Balıklı göl Dergah Camii önünde toplanan yüzlerce kişi burada gıyabi cenaze namazı kılıp Balıklı göl amfiye doğru çeşitli dövizler taşıyarak sloganlar eşliğinde yürüdüler.
 
Mısırda sabah namazı kılan vatandaşların üzerine ateş açılması sonucu kadın, çocuklarında aralarında bulunduğu 53 kişi hayatını kaybetmişti.
 
Şanlıurfa'da İHH tarafından organize edilen gıyabi namazında yüzlerce Şanlıurfalı vatandaşlar eşlik etti.
 
Okunan duaların ardından Dergah Camii önünden Anfi tiyatroya sloganlar ile yürüyen vatandaşlar burada Mısır olayına tepki gösterdi.
 
Yapılan eylem sonrası açıklama yapan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla" Mısırda yaşanan 53 kişinin ölümünün ardından destek amaçlı eylem gerçekleştiriyoruz. Burada ölen kardeşlerimiz için Gıyabi cenaze namazı kıldık. Mısırlı vatandaşların oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı Mursi'ye yapılan olayı kınıyor ve Urfalılar olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.
 
"Mısır'daki halkın yanlız olmadığını söylüyoruz. Allah'ın izniyle Mursi tekrar Cumhurbaşkanı olacak. Onun cumhurbaşkanlığı bizim gönlümüzde kesinlikle düşürülmemiştir. İnşallah bunlar zorbaların sonu olacaktır. Dünyanın çeşitli Müslüman bölgelerinde bu tür zorbalıklar devam etmektedir. Bizler Somali için de Gazze için de nasıl buradan selamlarımızı gönderdiysek, bugün de Mısır halkına ve oradaki tüm mazlumlara selam gönderiyoruz.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48