Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

MEZARLARDAN ÖRNEK ALIN DNA TESTİ YAPIN
Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Şubesi tarafından Şehit mezarlarının bulunduğu alanda Said Nursi’nin mezarının bulunduğu iddia edildi.
 Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Şubesinden Yaklaşık 30 kişini katıldığı basın açıklaması Asker ye ait olan Şehitler mezarlığında Dernek Başkanı A.kadir İkbal tarafından yapıldı.
 Burada ilk olarak Şehitlerin anıtına kırmızı karanfil bırakan dernek üyeleri daha sonra duada bulundu.
 Son olarak basın mensuplarına konuşan Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı A.Kadir İkbal Şehitlerin bulunduğu mezarlıkta Said Nursi’in mezarının olduğunu iddia etti
 İkbal’ Bugün 23 Mart 1960 Bediüzzaman Said Nursi Isparta’da iken Şanlıurfa’ya geliyor ve bugün Urfa’da vefat ediyor. O yıllar Askeri bir dönem idi,60 ihtilalı yapılmıştı. Yine o yıllarda İç işleri Bakanı İhsan Kızıloğlu emekli General Merhum Türkeşin ifadesine geçiyor. Diyor ki İhsan Kızıloğlu Milli güvenlik konseyine bir teklif getirdi, dedi ki Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşını Urfa’da alınarak Başka bir yerlere defin edilmesi için bir çalışma yapmamız lazım sebep ise birçok insanlar hatta başka ülkelerden gelen insanlar bu mezarı ziyaret ediyorlar bu bizi rahatsız ediyor. O zaman ne yapalım diyorlar ve Bediüzzaman Said Nursi’nin kardeşi Abdülmecit Ünlükol Konya’da öğretmen iken kendisini getiriyorlar diyorlar ki senin kardeşinin mezarını İç Anadolu’ya getireceğiz. Kardeşi olan Abdülmecit Ünlükol’da benim böyle bir talebim yok ama yapmazsan imzalamak zorunda kalırsın diyerek mecbur imzalatıyorlar kendisine. Urfa’ya bir heyet geliyor ve Bediüzzaman Said Nursi’nin Urfa’da bulunan Balıklı gölün orda ki mezarını kırıyorlar ve orada iki tabut olduğu görülüyor ve bunun da altında başka bir şey yattığı ortaya çıkıyor. Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarını gece kırıp gece’de götürüyorlar. Bu yaşanan olay ise 12 Temmuz günü oluyor ve o günde Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarını götürüyorlar. Abdülmecit Ünlükol ise diyor ki gece idi, karlık idi, ışık yok tu şehir ve köy, kasaba görünmüyordu karanlık bir yer idi böyle bir yere defin ettik dedi Merhum Mahmut Hasırcı Bediüzzaman Said Nursi’nin çok yakın arkadaşı bana. Naaşın götürmesinin ardından bir gün sonra Urfa’da bir asker öldü denilerek halk arasında şayia atılıyor. Bur da bir asker ölmüş onu da alıp getirip buraya gömüyorlar ve Mahmut Hasırcı vefatından 14 gün önce ölmeden kimseye söylemediği bir sırrı bana ve bir arkadaşıma söyledi. Bana dedi ki Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarı burası buraya gömdüler ama diğer tabutu da senaryo olarak başka bir yere götürdüler. Elimdeki fotoğraf Bediüzzaman Said Nursi’nin çok yakını Mahmut Hasırcı onunla buraya ölmeden önce geldik.
 
BÜTÜN YETKİLİLERE MEKTUP YOLLADIM
 
Yaşanan olayın ardından yetkililere bilgi almak için mektup gönderdiğini iddia eden Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı A.Kadir İkbal’’ben bundan yaklaşık 3 yıl önce Reisi Cumhura, Başbakana, Genelkurmaya ve İç İşleri Bakanlığına bir mektup gönderdim. Dedim ki Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşı nerde? Bulunduğu yer neresi? Gelen cevap İç işleri Bakanlığından diyor ki Urfa mezarlığından sorun. Neden Urfa mezarlığından soralım. Biz bütün bu yaşanan olayları göz önüne alarak diyoruz ki bizim üç talebimiz var.
 
MEZARLARDAN ÖRNEK ALIN DNA TESTİ YAPIN
 
Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarının gerçek yerinin bulunması için Hükümetten yardım isteyen Şanlıurfa Medya Yazarlar Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı A.Kadir İkbal’ üç talebimiz var Bediüzzaman Said Nursi’nin mezarı burada ise veya başka bir yerde ise kim ne iddia ediyorsa etsin biz aksini demiyoruz, yalanlamıyoruz. Birinci isteğimiz Mezarlar açılsın ve DNA testi yapılsın İç İşleri Bakanlığı Urfa’da ki Mezarlıklar arşivlerini açtırmalı, son olar da Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşı nerde ise Bulunup Şanlıurfa’da ki Balıklı gölün bulundu yere gömülmesidir. Bunları talep ediyoruz ve yardım istiyoruz diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48