Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Mezar taş işleme ustaları
Taş ustası yıldım, “Mezar taşları yanı sıra tarihi yapıların restore edilmesi için de taş üretiyoruz. Modern hayatın getirdiği bir avantajı yaşadığımız için kazancımız iyi oluyor” dedi.
 
Taşları işleyerek, mezar taşı ve tarihi yapıların restorasyonunda kullanılacak taşları hazırlayan taş ustası Ömer Yıldırım, modern hayatla birlikte vatandaşların mezar şekline önem vermesi sonucu işlerinin iyi olduğunu bildirdi.
 
Şanlıurfa’da taş atölyesi açarak, kardeşiyle birlikte mezar taşı yapan Ömer Yıldırım, işlerinin mevsime göre değişmediğini ve her sezonda işlerinin iyi olduğunu belirterek, “bizim diğer esnaflardan farkımız, modern hayatın getirdikleridir. Aslında birkaç yıl öncesine kadar işlerimiz fazla olmuyordu ancak şimdi öyle değil, modern hayat insanları lükse sevk ediyor. Artık insanlarımız ölülerini normal bir mezara gömmek istemiyor, herkes mezar taşı yaptırıp, mezarın şekilli olmasına önem veriyor. Durum böyle olunca bu da işimize yansıyor ve çok şükür kazancımızdan memnunuz. Tabi burada sadece mezar taşına yönelik çalışmıyoruz, tarihi yapıların restorasyonunu da yapıyoruz. Tarihi evini veya mekanını yenilemek isteyen vatandaşlarımız buraya gelip taşları alıyor ve bizler gidip istedikleri şekilde dizayn ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Beyaz taş üzerine çalıştıklarını belirten Yıldırım, doğadaki taşları getirip makineler aracılığıyla işlediklerini ve belli bir düzene koyduklarını söyleyerek, işlerinin zahmetli de olduğunu söyledi. İşlerinden memnun olduklarını belirten Yıldırım, “burada işlediğimiz taşları genellikle Şanlıurfa’dan sağlıyoruz, Şanlıurfa’nın çeşitli bölgelerinde yapılan kazılarda çıkardığımız taşları buraya getirip işliyoruz. Tabi sürekli makineyle taş kesmek zorunda kaldığımız için toz duman altında kalıyoruz. Öyle kolay bir iş değil, ama işimizden memnunuz, yıllardan beri bu işle uğraşıyoruz ve memnun olduğumuz için de bırakmayı düşünmüyoruz” dedi.
 
Mezar taşı fiyatlarının taş kalitesine göre değiştiğini belirten Yıldırım, fiyatların ortalama 200 liradan başlayıp, 2 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Son yıllarda kaliteli mezar taşlarına ilginin artığını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti: “burada işleyip, uzun bir süreçten sonra hazır hale getirdiğimiz taşların fiyatları da kalitesine göre değişiyor. Taşının kalitesine göre 200 liraya da taş bulunuyor, aynı zamanda bazı taş fiyatlarının 2 bin liraya kadar çıkıyor. Durumu iyi olanlar kaliteli mezar taşına ilgi gösteriyor, durumu yerinde olmayanlar da idare edecek şekilde taş alıyor ama genel itibariyle kaliteli mezar taşlarının satışı daha çok oluyor. Tabi öyle kolay bir iş olmadığı için bizler de çok yoruluyoruz, emeğin, alın terinin olduğu bir iş yani. Bazen bir mezar taşının tamamlanması, bir haftamızı alıyor. Bütün her şeyi bırakıp, bir mezar taşıyla uğraşıyoruz, bir haftalık hatta bazen daha uzun bir zamanımızı ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kardeşiyle birlikte işlettiği taş atölyesini daha da genişletmeyi düşündüklerini söyleyen Yıldırım, kendi işlerinin, geleceği parlak olan meslekler grubunda olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan 7 yıl önce

Mezar yaptirmak istiyorum

banner24

banner49

banner48