Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Meyanbalı sezonu açıldı
Şanlıurfa'da, halk arasında 'Meyan Kola' olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan meyan şerbeti sezonu açıldı.
Vatandaşların vazgeçilmezi olan meyan şerbeti, Şanlıurfa'da satılmaya başlandı. Hemen hemen her köşe başında satılan meyan şerbeti, vatandaşlar tarafından şifalı olduğundan dolayı tüketiliyor. 57 yıldır halk arasında 'Meyan Kola' olarak adlandırılan meyan şerbeti satan Halil Akkuş, "Meyan şerbetini yıllardır satıyorum. İçinde hiçbir katkı maddesi yok, şeker katılmıyor. Bir çok hastalığa deva olan Meyan şerbeti; mide ülserine, ishale, gribe de iyi gelir. Karaciğer iltihaplanması tedavisinde kullanılır, öksürüğü alır, hazımsızlığı giderir ve kilo kaybını giderir. Meyan şerbeti daha çok yaz aylarında soğuk tüketiliyor" dedi.
'DOĞAL ORTAMLARDA YAPIYORUZ'
Meyan şerbetini doğal ortamda yaptıklarını ifade eden Akkuş, "Meyan kökü şerbetine hiçbir katkı madde eklemeden doğal ortamlarda yapıyoruz.  Meyan kökünün üzerine buz koyup 1.5 saat bekledikten sonra meyan kökleri sıkılarak alırız. Sonra bir süzgeçle süzerek bir kaba boşaltırız. Tamamen meyan şerbeti olması için meyan kökleri tülbentten geçirerek iyi bir şekilde süzüyoruz. Bu süzme işini bir kez daha tekrarlayarak meyan şerbeti içinde tortu ve yabancı madde olmasını engellemiş oluyoruz. Meyan şerbeti hazırlarken, buradaki püf nokta, meyan şerbetinin dibinde tortu birikmemesidir. Bu şekilde hiçbir madde katmadan yapıyoruz" diye konuştu.
    


sanlıurfa meyan balı sezonu açıldı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49