Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Metin Külünk Türkmen Çadırını Ziyaret Edip AK Parti'ye Destek İstedi
Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay’ın düzenlediği toplantıya; AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Mehmet Özyavuz ve MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş'te katıldı.
Çadırda konuşan Külünk, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak Çanakkale'de her milletten insanın yan yana mücadele ederek şehit olduğunu dile getirdi. Çanakkale'deki işgal girişiminin emperyalizmin emrinde bir Hıristiyan devlet kurulmasına izin vermeyen aralarında Abdülhakim Arvasi Hazretlerinin de bulunduğu Müslüman Kürtlerden intikam alma hareketi olduğunu söyleyen Külünk, bunların unutulmaması gerektiğini belirtti.
Şanlıurfa Türkmenler Birliği tarafından Cumhur İttifakına destek toplantısı düzenlendi. Yenişehir Süleyman Şah Türkmen Otağında gerçekleşen toplantıya AK Parti 26. Dönem Milletvekili Metin Külünk de katıldı. Şanlıurfa Türkmenler Birliği Başkanı Hasan Çay tarafından Külünk'e Türkmenlerin yerel kıyafetleri giydirildi. Toplantıda konuşma yapan Külünk, Çanakkale Savaşında şehit olan 486 Urfalıyı hatırlatarak,"Şanlıurfalılar, Türkmen beyleri, Türkmen ovası yarın 18 Mart. Yarın bu topraklarda yeniden varoluşumuzun adıdır. 18 Mart itilaf devletleri karşısında Anadolu'yu işgal etmek üzere Çanakkale önlerine gelmiş olan emperyalizm karşısında bu milletin imanıyla, bayrağıyla bir kez daha rest çekerek gelenleri geldikleri yere göndermenin adı olan 18 mart Çanakkale zaferinin yıl dönümünde Şanlıurfa'dan 486 kişiyi, 486 mücahit Çanakkale'de şehit oldu. Nihat çizmeci oğlu eşine sıkılan kurşuna göğsünü siper etti, şehit oldu. Ali durmuş Kürt kardeşimiz Yakubiye lambasında pusu kurularak şehit edildi. Haydar süzen, Hüseyin Süzen baba- oğlu iftar sofrasına geldiler, tanrı misafiriyiz dediler. Kahpece ailenin yemeğini yediler. Ailenin yemeğini yedikten sonra baba oğlu kahpece şehit ettiler" dedi.
Seyit Abdülhakim Arvasi gibi Müslüman Kürtlerden intikam almak istediler
Külünk,"Anadolu topraklarında emperyalizmin emrinde bir Hıristiyan devleti kurulmasına izin vermeyen Müslüman Kürtlerden, Ahmet'i Haniden, Selahattin Eyyübiden, Mevlana Halil İbrahim'den, Seyyid Taha Hazretlerinden, Külünk'ten Seyit Abdülhakim Arvasi hazretlerinden intikam almak üzere ilafete sadık olan Anadolu topraklarında islam'ın, Müslümanların varlığını kıyamete dek sürdürme noktasında Selahattin Eyyübi çizgisindeki Müslüman Kürtlerden intikam alma hareketidir" dedi.
Külünk ‘’Birileri bu şehirde APO’culuk harekatı adı altında başlayan ve bu coğrafya da Türklerle, Kürtlerin, Arapların, kader birliğini parçalamak üzere, PKK’nın ilk kuruluş yıllarında 50’ye yakın büyük ailenin mensuplarını şehit ettiklerini unutturmak istiyorlar. 1978-1979’da Hilvan, Siverek ve Ceylanpınar’da yaşayan büyük ailelerin mensuplarını, Şanlıurfa’dan sürgün etmek için saldırdıkları, şehit ettikleri isimleri unutturmak istiyorlar. Hafızaların güncellenmesine izin vermek istemiyorlar’’ dedi.Metin Külünk Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e Şanlıurfalıların Destek vermelerini istedi.
Gaziantep delyanlılar Gazi dans spor Kulübü ve dayanışma derneği ekibi bir gösteri yaptı gösteriden sonra ekip topluca Metin Külünk ile birlikte Natıra fotoğrafı çektirdiler
AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk'e Türkmenler tarafından plaket verildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49