Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Mesaileri uzadı!
Kış ayları öncesinde birçok alanda hazırlıklar başlarken, araçlar da kış aylarına hazırlanıyor. Motor, yağ, lastik ve daha birçok konuda arabasını yenilemek isteyenler, tamircilerin yolunu tutuyor.
Kış aylarında yapışlar nedeniyle yolların kayganlaşması nedeniyle araba lastiklerini değiştirmenin yanı sıra, motor bakımı yaptırmak isteyen vatandaşlar, oto servislerine giderek, araçlarını bakımdan geçiriyor.
Şanlıurfa’da, kış ayları öncesinde oto tamircilerde yoğunluk başladı. Araç bakım çalışmaları artarken, oto servisi ve tamircileri durumdan memnun gözüküyor. İşlerinin açılmasından memnun olduklarını belirten oto tamircileri, kış ayları öncesindeki bakımların mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.
Oto tamirciliği yapan Süleyman Başak adındaki vatandaş, kış aylarına doğru işlerinin açıldığını dile getirip, “Geçmişte bazı ihmaller nedeniyle yapılan kazalar artık ders olmaya başladı. Bu nedenle insanlar, kış ayları tam olarak başlamadan eksiklerini gidermeye çalışıyor.
Bu durum da biz oto tamircilerin işini artırıyor. Sonuçta ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Bir yandan da burada insanlarımıza hizmet veriyoruz. Olabilecek kazaları engellemeye çalışıyoruz. Bu anlamda bütün herkesi araçlarını bakımdan geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Araç bakımının önemine değinen bir diğer oto tamircisi Hakan Al ise, vatandaşların masraftan kaçınmayıp, kazaları engelleyebileceğine dikkat çekti.
Küçük bir ihmalin can kaybına neden olabileceğini söyleyen Al, “Şuan tekerleğin aşındığını düşünün. Bu aşınmış tekerlekle trafiğe çıktığınız zaman hayatınızı tehlikeye atarsınız. Aynı şekilde arabanın motorunda oluşan ufak bir hasar, aracın yanmasına sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle ihmallerin kazalara yol açmasını engellememiz gerekiyor. Arabaya harcanacak en fazla 500 lira, hayatımızdan daha değerli değildir” dedi.
Aracını tamir servisine getiren bir vatandaş da, geçen sene yaptığı bir kaza dolayısıyla bu yıl gerekli önlemi alacağını belirtti.
Geçirdiği trafik kazasının motor kısmından kaynaklandığını belirten vatandaş, “Geçirdiğim trafik kazasında az kalsın ailemi kaybediyordum. Ama ne gerek var? Şimdi arabamı tamirden geçirip, gerekli önlemimi alacağım. Herkesi de bu anlamda aracını bakımdan geçirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa’da aracının bakımını yaptırmak isteyen çoğu kişi oto tamircilerine giderken, bazıları özel servislere gidip, araçlarını bakımdan geçiriyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49