Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Memura Yapılacak Zam Belli Oldu!
Emekliler ve memurların Temmuz zammı haftaya açıklanacak enflasyon verileriyle belli oluyor.

Emekliler ve memurların Temmuz zammı haftaya açıklanacak enflasyon verileriyle belli oluyor. İşte 13.1 milyon kişi için zam hesabı...

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri ile kamu çalışanları heyecanla Temmuz zammını bekliyor. Sayıları 10.4 milyonu bulan emekliler ile 2.7 milyon memur, 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyonuna kilitlendi. İlk 6 aylık enflasyonun açıklanmasıyla zamları netleşecek olan emekli ve çalışanlar, geri sayıma başladı. 

FARK DA VERİLECEK 

Takvim'in haberine göre; Toplu sözleşmeye göre, memur ve memur emeklileri Temmuz'da, Ocak'ta olduğu gibi yüzde 3 zam alacak. Buna ilave olarak, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, geçen kısım da enflasyon farkı olarak maaşlara yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise ilk 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk 5 aylık enflasyonu yüzde 3.21 çıkmıştı. 5 aylık veriler, kamu çalışanlarına ve memur emeklilerine yüzde 3'lük zammın yanı sıra yüzde 0.21'lik fark ödeneceğini gösteriyor. Yine bu veriler SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşının yüzde 3.21 artacağını ortaya koyuyor. Haftaya açıklanacak Haziran enflasyonuna göre zam oranı daha da yükselebilecek. 

EMEKLİNİN GÖZÜ ENFLASYONDA

Dört gözle çıkacak enflasyonu bekleyen emekliler için farklı oranlarla zam hesaplaması yaptık. Enflasyon yüzde 3 çıkarsa, fark alamayacak olan en düşük memur emeklisinin maaşı bin 86 liradan bin 119 liraya çıkacak. Aynı durumda en düşük işçi emeklisinin maaşı ise 922 liradan 950 liraya yükselecek. Haziran enflasyonu yüksek çıkar ve 6 aylık enflasyon yüzde 4 olarak hesaplanırsa, emeklinin zammı da artacak. En düşük memur emeklisinin maaşı bin 86 liradan bin 130 liraya yükselecek. 922 lira alan işçi emeklisinin maaşı ise yüzde 4 zamla 959 liraya ulaşacak. 

Yıllın ikinci zammını Temmuz ayında alacak olan emekliler ve memurlar, gün sayıyor. Haziran enflasyonu ile zam oranı kesinleşecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49