Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Melik, Basın ile biraraya geldi
CHP Şanlıurfa 1. sıra  Milletvekili adayı Vedat Melik, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Melik, "Şanlıurfa’da yaşamak kolay mıdır, zor mudur? Bu soruyu herkese soralım. Eğer kolaysa AKP’li belediye başarılıdır ama biz de bu şehirde yaşayan insanlar olarak biliyoruz ki burada yaşamak çok zordur. 11 Sene Urfa’da boşa geçiştirilmiş, makyajla geçirilmiştir" dedi.
Şanlıurfa'da 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi secim arenası ısınmaya başlandı. Bir çok aday neden aday oldum ne projelerini paylaşmaya başladı.
Bir otelde CHP Şanlıurfa milletvekili adayı M.Vedat Melik basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında biraraya geldi. Vedat Melik, Vedat Melik, “Milli irade, 7 Haziran’da yapılan seçim sonucuyla hiçbir partiye tek başına iktidar olma görevini vermemişti. 2002 Yılında Urfa’nın hangi sorunuyla ilgili önerge vermişsem o sorunlar olduğu gibi durmaktadır, aksine nüfusla birlikte büyümüştür. Bizim o zaman söylediğimiz sorunlardan birisi eğitimdi. Şimdi Urfa’da kimse eğitimin kalitesinden bahsedebilir mi? Derslik sayısı çözülmüş müdür? O zamanlar 49-50 kişiydi, bugün de 50 kişiden bahsediliyor. İstisnalar olabilir, istisnalar kaideyi bozmaz. Eğitim sistemi eğitim, kalitesi ne durumdadır? 2007 Yılında Şanlıurfa 81 vilayet içerisinde 68’inciydi, şimdi ise 65’nci galiba. Bir hükümetin gelecek nüfusuna göre öğrenci derslik sayısı konusunda tedbirleri alması gerekir. İkinci konu da elektrik meselesi. Bugün bakıyoruz aynı sorun devam ediyor. Halen sık sık elektrik kesintileri var, halen evlerde beyaz eşyalar yanmaya devam ediyor. Ben Ankara’da elektrikten dolayı bir buzdolabının veya çamaşır makinesinin yandığını duymadım. O günde de tarımdaki sulamada kullanılan elektrikten dolayı çiftçileri kaçakçılıkla suçladılar, bugün de kaçakçılıkla suçluyorlar. Kaçak üzerine gitsinler ama kayıp kaçak elektriği bunu satan firmanın sorumluluğundadır. Kayıp kaçak bedelini siz vatandaştan talep edemezsiniz. Urfa halkına böyle ayıplı mal satılmaktadır. Çiftçinin pamuk desteklemelerine el koydular halen pamuk destekleme primini çekemeyen çiftçiler var.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in görevinden istifa ederek, memleketi Kahramanmaraş’tan aday olmasını değerlendiren Melik, bunu skandal olarak yorumladı.
Bir gazetecinin neden bunca yıldan sonra tekrar aday oldunuz sorusuna Melik, Bir ara verdim daha sonra il başkanlığım  yaptım ama en en önemlisi benim gördüğüm ve göremediğim bir sürü şey var o konuları tekrar gündeme getirmek ve Urfalılara bunları aktarabilmek için böyle bir göreve talip oldum"dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49