Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı bayram

Bu haber kez okundu.

Mehmetçik Köyü Köylülerindir
Kent merkezinde toprakların imara açılması konusunda Maşuk ve Mehmetçik Köylerinde yaşayan halk, kendi topraklarının imara açılmasında haksızlık yapıldığını iddia ettiler.
 
Mehmetçik Köyü Muhtarı ve Merkez Köyleri Dernek Başkanı Hanifi Ağır konuyla ilgili yaptığı açıklamada, köyle-rindeki toprakların imara açılması için yaklaşık 3 ay önce Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Meclis üyelerinin kendileri ile görüştüklerini ve topraklarının yüzde 50 oranında imara açılması konusunda anlaş-maya vardıklarını söyledi.  Ağır, ancak bu durumun kendilerinin kabul ettiği şekilde değil tam ter-sine uygulamaya konulacağını öğrendiklerini söyledi.
Mehmetçik Köyü Muhtarı ve Merkez Köyleri Dernek Başkanı Hanifi Ağır “3 ay önce Belediye Başkanı ve meclis üyeleri bizim köye gelerek 25 bin dönümlük topraklarımızın imara açılması konusunda bizimle görüştüler. Yaptığımız görüşmeler sonucunda yüzde 50 oranın terkine kalanında 1.50’sinin de kullanıma karar verildi. Ancak biz kendi aramızda ve meclis üyelerinden seçtiğimiz arkadaşlarla kurduğumuz komisyonda 1.50 oranında kullanmayı reddettik ve 1.60 oranını istedik. Ama belediye bu isteğimize herhangi bir ceza vermeden topraklarımızı kabul etmediğimiz oranda imara açmaya karar vermek için bugün imzaya verecekler" diyerek iddiada bulundu. Ağır,  "bizde bu durumu protesto etmek için bugün belediye önünde eylem yapmaya karar verdik” dedi. 
 
Ayrıca bu bölgede yaşayan vatandaşlar köylerindeki toprakların imarının Belediye tarafından değil AK Parti İl Başkanlığının koordinesinde yapıldığını iddia ettiler. Köy Muhtarı Hanifi Ağır, "imara Belediyenin bakması gerekmiyor mu?
Öğrendiğimize göre topraklarımız konusunda dün toplantı yapmışlar. Bu topraklar bizim, topraklarımızı kimseye yedirmeyiz. Kanımızın son damlasına kadar biz bu bölgede yaşayan köylüler olarak topraklarımızı istediğimiz oran kabul edilmeyene kadar vermeyeceğiz. Bu bölgede rantçılar yok diye mi bize haksızlık ediliyor. Bizim köyümüzün meraları alınıp hazine malına katıldı. Meralar bitti,  şimdide gözlerini bizim topraklarımıza dikmişler. Bu toprakları vermeyeceğiz" diye konuştu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48