Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Mehmet Akif İNAN, Anıldı
Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Şair Mehmet Akif İnan, vefatının 14. yılında memleketi Şanlıurfa’da anıldı. 
      Memur-Sen İl Temsilciliği ve Şanlıurfa Belediyesi tarafından kendi ismi taşıyan M.Akif İnan Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ”Mehmet Akif İnan’ı Anma ve Ulusal Şiir Yarışması Ödül Töreni”nde davetlilere M.Akif İnan’ın kişiliği, edebi yönü başta olmak üzere birçok özelliği anlatıldı.
    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan, sendikanın kurucu genel başkanı adına bir belgesel çalışması yapma hazırlığında olduklarını söyledi.
    Mehmet Akif İnan’ın 1992 yılında Eğitim Bir-Sen’i, 1995 yılında da Memur-Sen’i kurduğunu hatırlatan Gündoğdu, memur sendikacılığının temellerini atan İnan’a minnettar olduklarını dile getirdi.
     Mehmet Akif İnan'ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza dek koruyacaklarını vurgulayan Gündoğdu, "Bir insanın fikirleri ölmemişse o insan ölmüş sayılmaz, ölümsüzdür. Akif abinin bize bırakmış olduğu fikirlerden yola çıkarak Genç Memur Sen'i kurduk. Türkiye'yi yeniden dönüştürme ve medeniyet tasavvuruyla buluşturma projesi olarak. Genç Memur Sen'e Akif İnan misyonu yüklüyoruz" dedi.
     Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Atçı’nın da birer konuşma yaptığı program, Akif İnan’ın hayatının slayt eşliğinde anlatılmasıyla devam etti. 
   Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan ise ağabeyisinin şiirlerini okuyarak hatıralarını anlattı. Mehmet Akif İnan’ın torunu İsra Nur İnan da dedesinin şiirini okudu. 
    Konuşmalarının ardından Şanlıurfa Belediyesince düzenlenen "Mehmet Akif İnan Ulusal Şiir Yarışması"nda dereceye girenlere plaketle verildi.
      Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Vali vekili Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İnan'ın ailesi ve davetliler katıldı.
     Şiirleri dolayısıyla kamuoyunda ”Kudüs” ve ”Mescid-i Aksa” şairi olarak da bilinen Memur-Sen’in Kurucu Genel Başkanı M.Akif İnan, 2000 yılında memleketi Şanlıurfa’da vefat etmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49