Öne Çıkanlar restore Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sanlıuırfaspor getirildi

Bu haber kez okundu.

Maraton koşunda değişik simalar

Şanlıurfa Tarihin Sıfır Noktası, 3. Şanlıurfa-Göbeklitepe Yarı Maraton ve 10 Kilometre  maraton koşusu düzenlendi.

 Şanlıurfa Belediyesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği ve birçok sponsorun destekleriyle gerçekleşen. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen 10 kilometre ve yarı maraton koşusuna Türkiye ve Şanlıurfa’dan 350 sporcu katıldı.

 Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi önünde toplanan sporcular davul zurna eşliğinde halaylar çektiler. Koşuya Şanlıurfa büyükşehir Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşraf Fakıbaba, Şanlıurfa İl Emniyet müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Gençlik spor hizmetleri İl müdürü Ertuğrul Yıldız, çok sayıda kamu kurum yetkilisi, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 Maraton koşusu belediyenin önünden saat 09:00 başladı. Karaköprü doğru koşulan maraton. Karaköprü Şelalesine kadar olan mesafedir.Yarı maraton kategorisi ise Bozova yol çatısına kadar olan mesafedir.

 Maratonun koşusuna Türkiye’nin de çeşitli illerinden de sporcular katıldı.. Engelliler kategorisinde görme engelli , zihinsel engelli ve bedensel engelli  tekerlekli sandalyeli  milli sporcu katıldı.

Maraton koşusunda bu yıl Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshab-ı kehf(mağara arkadaşları) ile bir araya gelen platformum üyeleri yanlarında köpek ve giydikleri kıyafetle maraton koşusunda katıldılar. Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Eshab-ı Kehf üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Zorlu geçen yarı maratonda erkekler kategorisinde Moses Too, Mahmut Akkoyun, Fetene Alevmu Regese kadınlarda ise Senem Çağlayan, Bahar Doğan, Netsonet Tesfeye Shume

10 kilometre koşusunda erkeklerde Mehmet Baytürk, İsa Özçelik, Furkan Aksaoğlu, kadınlarda ise Dudu Polat, Nursel Kartop Yıldız ve Esin Bakar Dilek ilk 3 sırayı aldı.

Maraton koşusunda dereceye giren diğer atletlere Cumhuriyet altını, kupa ile yöreselŞanlıurfa isodu verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49