Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Mahmutoğlu Kulesi Müzesi Oluyor
Şanlıurfa Belediyesi Mahmutoğlu Kulesini Kent Müzesine dönüştürmek için önümüzdeki günlerde ihalesini gerçekleştireceği bildirildi. Yaklaşık 2 bin metrekare alanı bulunan Mahmutoğlu Kulesinde 12 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’den günümüze kadar birçok deri sergilenecek. İhale edildikten sonra bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan Mahmutoğlu Kulesinin Kent müzesine dönüştürülmesiyle turizme kazandırılacak.
Mahmutoğlu kulesinin Kent Müzesine dönüştürülmesi için belediyenin hazırladığı projeye Karacadağ kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulundu. Karacadağ Kalkınma Ajansının 2012 yılında çağrıya çıktığı ve 2013 yılının Mart ayının ilk haftalarında açıkladığı başarılı projeler arasında yer alan Mahmutoğlu Kulesinin Kent Müzesi’nin mali destek protokolü geçtiğimiz gün imzalandı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyunlu ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın birlikte imzaladığı protokole göre Mahmutoğlu Kulesinin Kent Müzesine dönüştürülmesi için mali desteğin yüzde 75’ni ajans geri kalanını da belediye karşılayacak.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel sekreteri İlhan Karakoyunlu ”Belediyenin uyguladığı projeler gerçekten de turizmin geliştirilmesine katkı sağlayan projeler. Biz daha önce de belediyenin projelerine mali destek sunmuştuk. Mahmutoğlu Kulesinin Kent Müzesine dönüştürülmesi turizme ivme kazandıracaktır.”dedi
 
Fakıbaba, çeşitli dönemlerde yaşanan afetler ve savaşlardan dolayı büyük zarar gören, yer yer duvar kalıntılarıyla günümüze kadar gelen Urfa Şehir Surlarının önemli bir bölümünü oluşturan Bey Kapısındaki Tarihi Mahmutoğlu Kulesinin Kent Müzesine dönüştürülmesini turizm açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu korumak, Eski Urfa’nın gün ışığına çıkarılmasını sağlamak amacıyla önemli hizmetlere imza attıklarını hatırlatan Fakıbaba, Mahmutoğlu Kulesinin bin yıllık tarihi geçmişi bulunduğunu burayı ayağa kaldırıp ve işlevsellik kazandırmanın da önemli olduğunu vurguladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49