Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Mahir Eller Projesi Şanlıurfa’da Farkındalık Yarattı
BİLGİ VE BECERİSİ TESCİLLENMİŞ NİTELİKLİ ÇALIŞAN İŞVEREN İÇİN AVANTAJ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek toplantının açılışında yaptığı konuşmada işverenler açısından mesleğin gerektirdiği niteliklerin yanı sıra, iş sağlığı ve güvenliği hususunda bilgi ve becerileri tescillenmiş iş gücüne sahip olmanın büyük bir avantaj olduğunun altını çizdi. Peltek, Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavlarının kişilerin mesleki bilgi beceri ve yetkinliklerini ortaya koyarak, orta ve uzun vadede işsizliğin azalmasına, istihdamın gelişmesine, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Bugüne kadar 81 ilin 78’inde 50 bine yakın adaya sınav ve belgelendirme hizmeti veren, TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. Belgelendirme Müdürü Yasemin Sezer,Şanlıurfa’da gerçekleştirilen farkındalık toplantısında Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun(MYK) sınav ve belgelendirme süreçleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan Şanlıurfa’dakiişverenler, MYK mevzuatı, sınav planlamasına geçilmeden önce yapılması gerekenler, sınav prosedürü ve adayların başvuru süreçleri gibi konularda bilgi edindi.

ŞANLIURFA’DA BUGÜNE KADAR 2 BİNİ AŞKIN KİŞİNİN BECERİLERİ TESPİT EDİLDİ

Mahir Eller Projesi,12 ilde 30 bin kişinin mesleki becerilerinin belirlenmesini amaçlıyor. 15 bin kişinin ise mesleki yeterliliğinin tescilleneceği öngörülüyor. Şanlıurfa’da bugüne kadar, 2 bini aşkınkişi mesleki becerilerinin tespit edilmesi amacıyla yürütülen profilleme çalışmasına katıldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mahir Eller ekibinin temsilcisi Düreyt Erguvan, proje kapsamındaki ilk mesleki belgelendirme sınavınıngeçtiğimiz Mayıs ve Haziranaylarında130 kişiye uygulandığını aktardı. İlk sınavların çelik kaynakçısı ve motorlu kara taşıtlar alım satım sorumlusu sektörlerinde yapıldığı bilgisini paylaştı veönümüzdeki dönemde yetkinlik haritası çıkarılan kişilerin de sınavlara yönlendirileceği konusunda bilgi verdi.

İl özelinde öne çıkan sektörler şu şekilde sıralanıyor; makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi, tarım makinaları, gıda sanayi, ayakkabıcılık ve araç üstü ekipmanları.

MEYBEM BELGELENDİRME MÜDÜRÜ YASEMİN SEZER: 117 MESLEKTE MYK BELGESİ ZORUNLU

117 meslekteMYK belgesi zorunlu olduğunu vurgulayan MEYBEM Belgelendirme Müdürü Yasemin Sezer, toplantılara katılan işverenlerimizi,çalışanının ve üretim kalitesinin niteliğine değer veren, iş güvenliğine duyarlı iş dünyası temsilcileri olarakbelgelendirme sürecine teşvik ettiklerini dile getirdi.

Sezer, “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu gereğince, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde MYK belgesi olmayan kişiler çalıştırılmamalıdır.Bu belgeye sahip olmayan kişilerin çalıştırıldığının tespit edilmesi halinde, iş müfettişleri tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Bununla birlikte sınavlardan başarılı olan adayların sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu’ndan geri ödeniyor, ayrıca MYK, mesleki yeterlilik belgeli çalışan istihdam eden işverenlerimiz 54 aya kadar işveren sigorta primi teşvikinden yararlanabiliyor. Bu bakımdanTOBB MEYBEM başta olmak üzere MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları vasıtasıyla özellikle bu iş kollarından faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına MYK mesleki yeterlilik belgesi alması önem arz ediyor” dedi.

Mahir Eller Projesi, 12 ilde gerçekleştirileceğimesleki belgelendirme konusundaki farkındalık toplantıları serisi ve belgelendirmeye yönelik çalışmaları ile nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırmasına, iş kazalarının önüne geçilmesine ve tüketiciye sunulan ürün ve hizmetin kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

MAHİR ELLER PROJESİ HAKKINDA

Bu proje ile mesleki yeterliliği ve birikimi olan, bunu kanıtlayarak daha iyi çalışma koşulları arayan mahir ellere, mahir kişilere ulaşılması hedefleniyor. “Mesleğini belgele, farkını koy ortaya” sloganıyla yürütülen Mahir Eller Projesi ile15 bin kişinin mesleki yetkinlik belgesi almaya hak kazanması, belgelendirilmiş 3 bin kişinin iseistihdam edilmesi planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49