Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Mahallenin İnce Kablo İsyanı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye mahalle sakinleri DEDAŞ ekipleri tarafından değiştirilen kabloların çok ince olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.

Vatandaşlar, “Takılan kablolar klima, Çamaşır makinesi ve Buzdolabını çalıştırmıyor kablolar çok ince yazın sıcakta erir evimizi yakar”

Eyyubiye mahallesi 3506 sokakta oturan vatandaşlar DEDAŞ Tarafında elektrik sayaçlarını değiştirme sırasında TEDAŞ yetkilileri elektrik kablolarını ince takması ve rastgele elektrik kablolarını yerlere atması sonucu mahallede oturan vatandaşların tepkisini çekti.

Dedaş’ın ince Kablo taktığını anlatan vatandalar, TEDAŞ tarafında sayaçlarımızı değiştirdi ancak bağlantı kablolarımızın hepsi çok ince olduğu için sürekli kablolar bir birine temas ediyor, Daha önce kullanılan kablolar 24 voltluk onların yerine 7 voltluk kablo taktılar bu ince kablolar klima, çamaşır makinesi, buzdolabını çalışmırmıyor yarın havalar sıcak oldu mu kablo hemen erir evi yandırır. Biz bunları kabul etmiyoruz fakat gelen Dedaş ekipleri hem saatler hemde kablolar değişecek dediler.

Bu konuyu yetkililere sesleniyoruz bu ince kabloyu kullanarak yarın bir facia olmasın voltajı yüksek kablo istediklerini ifade ettiler.

DEDAŞ’tan açıklama

Protestonun ardından açıklamada bulunan DEDAŞ yetkilileri, Meskende abone sözleşmeleri gereği 5,5 Kw'lik kablolar kullanılması yeterli olduğunu söyledi. DEDAŞ’tan yapılan açıklama aynen şöyle: “Meskende abone sözleşmeleri gereği 5,5 Kw'lik kablolar kullanılması yeterli olmaktadır. Ancak Dedaş olarak 7,5 Kw'lik ( 2*4 nym)'lik kablolar kullanmaktayız. 7,5 Kw lik kablolar bir meskenin tüm ihtiyacını karşılamakta yeterli olmaktadır. Kullanılan kablolar 70 santigrat dereceye kadar herhangi bir sorun olmadan yaz-kış çalışır.” (Mustafa Bayar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49