Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

“Mahalle Sakinleri Rahatsız Oluyor”
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve kamplardan kaçarak, kent merkezindeki belli noktalarda çadırda yaşayan Suriyeliler, çadırlardan çıkartılarak, çadırkente gönderildi.
 
Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mülteciler, çadırkentte çeşitli sorunların olduğu gerekçesiyle kent merkezinde kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Kurdukları çadırlarla çevreyi kirlettiği ve kent merkezinde dilenci sayısında artış olduğu gerekçesiyle, zabıta ve polis ekipleri, Suriyelileri bulundukları yerden kaldırarak, çadırkente yerleştirmek için çalışma başlattı. Yenice mahallesinde çadır kurarak, yaşamlarını sürdüren Suriyeli mülteciler, sabah saatlerinde polis ve zabıta ekipleri tarafından çadırlardan çıkartıldı.
 
“ESAD EVİMİZİ YIKTI; ONUN DA EVİ YIKILSIN”
 
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan ve kaldıkları çadırdan çıkartılan bir Suriyeli kadın, bu duruma sebep olan Esad’a beddua ederek, Aesad evimizi başımıza yıktı, çocuklarımız perişan etti; onun da evi başına yıkılsın, onun da çocukları perişan olsun diyerek, “ülkemizde mutlu, huzurlu bir hayatımız vardı. Esad ülkeyi bombardımana tuttu. Evimizi başımıza yıktı, bizi ülkemizden, evimizden etti. Allah, aynılarını Esad’a da yaşatsın. Şimdi burada perişan bir haldeyiz. Kendi imkanlarımızca kurduğumuz çadırlar da yıkılmak isteniyor ve çadırkentte yaşamamız isteniyor. Çadırkentte yaşayamıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ÇADIRKENTTE HER TÜRLÜ PİSLİK DÖNÜYOR”
 
İç savaştan kaçtıktan sonra çadırkente yerleştirlen Suriyeliler, çadırkentte huzur olmadığını ve pis işlerin döndüğü gerekçesiyle çadırkentten kaçtıklarını söyledi. Çadırkentten kaçarak, kendi imkanlarınca kurdukları çadırlarda kalan Suriyeli mülteciler, “bizi çadırkente yerleştirdiler, orada binlerce insan yaşıyor. Namus olayları ayaklar altına alınmış durumda, orada huzur yok. Biz, huzurlu bir ortamda yaşamak için çadırkentten kaçıp, burada yaşamaya başladık. Çadırkent, bize göre bir hayat değil” şeklinde konuştu.
 
“MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ OLUYOR”
 
Kendi imkanlarınca çadır kurarak, yaşamlarını sürdüren Suriyeli mülteciler, iddialara göre mahalle sakinlerini rahatsız ettiği için şikayet edildi. Öte yandan çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle çadırlardan çıkartılmak istenen Suriyeli mülteciler, polis ve zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Yenice mahallesinde çadırlarda yaşayan Suriyelilerin kendilerini rahatsız ettiğini ve çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle şikayetçi olduklarını söyleyen Mahmut Karataş, “Bunlar, Suriye’den kaçıp, Türkiye’ye sığındılar ama çadırkentlerde kalmayıp, buraya gelip çadır kurdular. Bu şekilde etafı kirletiyorlar, çevreyi rahatsız ediyor ve kent merkezinde dileniyorlar” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeliler, Akçakale, Ceylanpınar, Harran ve Viranşehir ilçelerinde bulunan çadır kentlere yerleşmeyip, Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde bulunan sokak aralarında veya boş tarlada kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Son günlerde Şanlıurfa'da Suriyeli dilenciler ile hırsızların artması üzerine polis ve zabıta, kaçak yollarla veya pasaportla giriş yapan Suriyeliler'in kent dışına çıkarılması için operasyon düzenledi. Tek tek tespit edilen çadırlarda kalanlar uyarılarak taşın 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49