Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Madde Bağımlılığı Semineri
Şanlıurfa Stk (Sivil Toplum Kuruluşları) Madde Bağımlıları İle İlgili Olarak,  Narkotik Şube Md.Adnan Özcan Ve Yeşilay Temsilcisi Muharrem Çelik ve Psikolog Dr. Kemal Dumlu ’yu Dinledi.
Sivil toplum kuruluşlarından EYVANDER  tarafından organize edilen program sinevizyon gösterisi ile başladı.
STK Başkanları, Urfa’da  madde bağımlıları ile ilgili olarak bilgilendirildi.
İnsani yardım platformunun zararlı maddelerle mücadele konusunu ve Yeşilay cemiyeti Urfa temsilcisi Muharrem Çelik Öncülüğünde hazırlanan bilgilendirme seminerine ; psikolog Kemal Dumlu ve Emniyet narkotik şube müdürü Adnan Özcan tarafından STK Başkanları’na Şanlıurfa’daki madde bağımlıları ile ilgili olarak brifing verildi.
Platform Başkanı Osman Geren yaptığı açıklamada, “ platform olarak yanı başımızda devam eden Suriye Savaşında mağdur olan Suriyelilere birçok yardım çeşidini gerçekleştirdik. Hala çalışmalarımız devam ediyor. Suriye insani yardım platformu olarak başlatığımız bu çalışmalara artık Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları (STK) İnsani yardım platformu olarak devam edeceğiz. Bu şekilde başta madde bağımlıları olmak üzere ,Şanlıurfa’nın tüm sorunlarını platformda masaya yatıracağız.
Sivil toplum kuruluşlarımızdan EYVAN derneği madde bağımlıları ile ilgili olarak bu çalışmalarımızı yürütüyor.”dedi.
Yeşilay başkanı Muharrem Çelik’te yapmış olduğu açıklamada “platform adı altında ilimizde AMATEM kurulması için imza kampanyası başlatıp yetkililere ulaştık. Bunun yanı sıra bir çok kurumla iş birliğine giderek Urfa’da zararlı alışkanlıkları ve madde bağlılığının kökünü kurutmak için çalışmalar yapmaktayız. diyerek Bu çalışmalarımızdan biri de EYVANDER öncülüğüyle yürütülen madde bağlılıkları tedavi ve rehabilitasyon merkezini çalışmalar konusunda bilgilendirme çalışması ve ilimizin son durum madde konusundaki raporun Emniyet narkotik şube müdüründen alma çalışmasıdır” dedi.
Psikolog Kemal Dumlu yaptığı açıklamada “EYVANDER Rehabilitasyon Merkezinde 190 hasta tedavi görüyor. %60 verim aldık. Bu merkezin Şanlıurfa’ya yetersiz geldiği konusunda sivil toplum örgüt başkanlarına bilgi verip aynı rehabilitasyon merkezinin bir şubesini Viranşehir’de hayata geçirdik.Bu konu Şanlıurfa’nın ciddi sorunlarından biridir. 3 aşamada hastaları tedavi ediyoruz.
•             Manevi tedavi
•             Sosyal aktiviteler ve geziler
•             İlaç tedavisi
Narkotik Şube Müdürü Adnan Özcan ise yapmış olduğu açıklamada “Şanlıurfa’da her ay ortalama 40’a yakın madde satıcısının yakalanıyor. 30 kişilik bir ekip ile çalışıyoruz..Bu 30 kişinin de tam donanımlı olarak ,gece gündüz madde ile mücadele için çalışıyor.Madde bağımlısı kişileri  yakalama yetkisi sadece narkotik şubeye ait değildir.Diğer polislerde  bu konuda yetkilidir.Bu konuda bize düşen madde satıcılarını tespit etmek ve kanunlar doğrultusunda gereken mercilere iletmektir.
Bu konu  sadece polisle çözülecek bir konu değildir.Vatandaş ve sivil toplum örgütlerinin de bu konuya duyarlı olmalarını özellikle anne ve babaların çocuklarını takibe almaları gerekmemtedir.”dedi
Seminer sunumları STK Başkanlarının yoğun ilgisi ve soruları ile devam etti. 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49