Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Maaş az buldu
 30 Eylül günü işsiz olduğu ve ev kirasını ödeyemediği gerekçesiyle evinden atılan Musa Dikeç, eşi ve 7 çocuğuyla birlikte İŞ KUR binası önüne gelerek, yetkililerden yardım talebinde bulunmuştu. Yetkililerin yaptığı yardımlardan sonra yine sokakta kalan Dikeç ailesinin tam olarak ne amaçla böyle davrandığı merak konusu oldu.

Aile reisi Musa Dikeç, yapılan yardımları ve verilen işin maaşını az bularak, yetkilileri suçluyor, yetkililer ise yapılabilecek tüm yardımların yapıldığını belirterek, Dikeç ailesinin boşu boşuna sokakta yaşadığını belirtiyor.

Dikeç ailesini çaresizliğini gören İŞ KUR müdürü Necdet Karasevda ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı birlikte hareket ederek, Dikeç ailesine yardım etti. Yetkili kurumlar tarafında ev ve iş ihtiyacı karşılandıktan sonra Dikeç ailesi yeni evine yerleşti. Kurumların sahip çıktığı aile, dün yine evinden atıldı. Ev sahibiyle anlaşmadığı için evden çıkartıldığını öne süren Musa Dikeç’e valilik ve yetkili kurumlarca sahip çıkıldı. Ama valilikten yapılan açıklamaya göre, Musa Dikeç, valilik tarafından yapılan yardımları geri çevirdi.

Dikeç’in ev sahibiyle hangi konuda anlaşamadığı da bilinmezken, 9 kişilik aile, Şanlıurfa valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile bireylerinde sağlık sorunu bulunmamakta olup ailenin sağlık güvencesi Yeşilkart olduğu öğrenildi.

Dikeç ailesinin içinde bulunduğu ekonomik yoksunluk nedeniyle Şanlıurfa SYDV tarafından 500 TL nakdi yardım yapıldı. Ailenin ev kiralaması durumunda; kira yardımı, çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için 6 aylık eğitim yardımı, kömür ve gıda yardımının Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılacağı tespit edilmiştir. Ayrıca Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Musa Dikeç asgari ücret karşılığı işe yerleştirilmiş olup Musa Dikeç’ in söz konusu işi ücretinin düşük olmasını mazeret göstererek kabul etmediği öğrenildi.

İŞ KUR tarafından verilen işin ücretini az bulan Dikeç ve ailesinin şu an Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki bir misafirhanede kaldığı öğrenilirken Musa Dikeç’e 2012-2013 yılında Vakıf tarafından toplam 3.565,00 TL para yardım yapıldığı öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49