Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Lösemi ve Talasemi Hastalarının Doktor Talebi
Şanlıurfa'da lösemi ve talasemi hastaları ve yakınları, kentte uzman doktor bulunmadığını ve tedavilerinin aksadığını öne sürerek Arasında çocuklar ve Bakkallar odası Başkanı Mehmet Altun’un da bulunduğu bir grup Ak Parti İl Binasına basın açıklaması  yaptılar
 
Burada grup adına açıklama yapan Hasta yakınları adına  Enes Bakırcı, 16 yıldan beri lösemeli ve talasemimili hasta çocukları tedavi eden  Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli, kentteki tek çocuk hematoloji uzmanı doktorun tayin isteyerek ayrıldığını belirterek, yerine Sağlık Bakanlığı tarafından tayin edilen kişinin görevine başlamadığını ileri sürdü.
Bir yangın olayaında itfaiye ihbar hattı arandığında can ve mal kaybın olmamsı için itfaiye en geç olay yerine 5-10 dakikada olay yerine ulaşmaya çalışır itfaiyenin gecikmesi demek can ve mal kaybının fazla olması demektir. Bu gün ülkemizde sağlık bakanlığın ihbar hattı vardır. Bu sağlık bakanlığın ihbar hattı 50 gündür lösemili ve talsami hastalar olarak arıyoruz yüzlerce insanın  hayatı söz konusu sağlık bakanlığı ihbarı ciddiye almıyor.
 
Şanlıurfa’ya hematoloji doktorunun göreve başlaması gecikirse ciddi manada ölümlerin gerçekleşeceği daha evvel bildirmiştik. Sağlık Bakanlığı böyle ciddi bir olayda harekete geçmeyecekte hangi olayda harekete geçecektir.
 
Lösemi ve Talasemi Hastaları olarak Şanlıurfa’da hematoloji doktoru başlayıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz dedi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49