Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Lokantalar ilk müşterilerini almaya başladı

Koronavirüs tedbirleri sürerken 101 gündür Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da bir çok işletmeci kapatıldı. Tedbirler nedeniyle kapatılan işletmeciler yeninden açıldı. Kabine toplantısının ardından alınan kararları dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Açıklamaların ardından Düşük ve orta riskli illerde esnaf sabah 07:00'de tekrar dükkanlarını açtılar. sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yüzde 50 kapasiteyle işletmeler müşteri almaya başladı. Lokantalarda masalar çapraz 2 kişinin oturacağı şekilde ayarlandı. Uzun bir aradan sonra vatandaşlar tekrar lokantalara giderek yemek yediler. Kıraathanelerde aynı şekilde yüzde 50 kapasiteli olarak hizmet verecek. Hem işletme sahipleri hemde müşteriler tekrar işyerinin açılmasının dolayı mutlu oldular.

SOSYAL MESAFI KURALLARI İÇERİNDE MÜŞTERİ ALIYORUZ

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde hizmet veren ciğer vadisi yönetim kurulu Başkanı Abdurrahman Yaşar,"Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında sonra yaptığı açıklama bizleri çok memnun etti. Biz de yıllardır lokantacılık yapıyoruz, lokantala, kafeler, düğün salonları, tatlıcılar olsun bunlar içeriye müşteri alamıyordu. Bugünden itibaren Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 1 Mart itibariyle bir açıklama yaptı bu açıklamasında da şöyle yine tabii her şeyin başı sağlıktır. Ama bugünden itibaren sabah 07:00 ile akşam 19:00 kadar yine biz müşterilerimizi kendi mekânlarımız da ağırlayacağız tabii sosyal mesafe olmak şartıyla bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederiz"dedi.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

Abdurahman Yaşar, "Alınan kararlardan memnunuz çünkü 1 yıldır müşterilerimiz içeri alamıyorduk, O yüzden alınan kararlar bir nebze de olsa esnafın yüzü gülecektir. Yinede her şeyin başı sağlıktır, Yine bizi düşünerek bizlerin sağlığını düşünerek Bu kararlar alınmıştır esnaflar olarak alınan bu kararlar bizleri çok sevindirmiştir"dedi.

HAZIRLIKLARIMIZI GÜNLER ÖNCE YAPTIK

Yaşar," Biz Ciğer Vadisi olarak tüm hazırlıklarımızı günler önce yapmıştık sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasını bekliyorduk iş yerimizde her masaya 1 en fazla iki kişi oturuack, her masada dezenfekte koyduk, Ayrıca hem salona hemde dışarıya dokunmatik dezenfekte koyduk her gelen müşterimizin ateşi ölçülecek ve hes kodu uygulaması yapacağız. 15 dakikada bir temizlik ve hijenik ve dezenfekte olacak şekilde hizmet vermeyi çalışacağız"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48