Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Lokantacı Ve Tatlıcılar İçin Kooperatif Yapılacak
Lokantacı ve tatlıcılar artık şehir içinde değil, evren sanayide imalatlarına devam edecek.
Peki bu kooperatifin faaliyeti ne olacak?
Şanlıurfa şehir merkezindeki Lokantacı ve tatlıcılara kooperatif yapılıyor. Lokantacı ve tatlıcılar artık şehir içinde değil, evren sanayide imalatlarına devam edecek.
Şanlıurfa belediye başkanı Lokantacılar ve tatlıcılar için evren sanayide kooperatif yaptıracağı sözünü verdi. Lokantacı ve tatlıcılara verilen bu sözün ne zaman hayata geçeceği, nasıl işlev göreceği ve esnafa neler kazandıracağını Lokantacılar, köfteciler ve tatlıcılar esnaf odası başkanı Mehmet Kaçak  anlattı.
Mehmet Kaya’nın muhabirimize yaptığı açıklamada kooperatif için evren sanayide yer belirlendiğini ancak, projeye imar planından sonra başlanacağını belirtti.
Lokantacılar, köfteciler ve tatlıcılar esnaf odası başkanı Mehmet Kaçak evren sanayide oluşturulacak kooperatiflerin Şanlıurfa adına büyük bir adım olacağını belirtirken, kendi işlerini açılımla kıyasladı. Şanlıurfa yemekleri için bir açılım yapacaklarını kaydeden Kaçak, Şanlıurfa’nın yemek ve tatlı kültürüne yeni bir boyut kazandıracaklarını söyledi.
Evren sanayide yapılacak kooperatifler sayesinde bütün yemek ve tatlı imalatçılarının bir arada olacağını ve Şanlıurfa’ya has yemek ve tatlıları Avrupa standartlarında üreteceklerini kaydetti. Bu projenin her açıdan olumlu olacağını söyleyen Başkan Kaçak “Şanlıurfa’nın imalathanelerinin bir çoğu apartman dairelerinin alt kısımlarındadır. Biz de belediye başkanımızla görüşerek evren sanayide bir kooperatif oluşturulması için konuştuk. Evren sanayide bir kooperatifin kurulası için belediye başkanımız bize söz verdi. Oluşturulacak kooperatiflerde Urfa yemekleri, Urfa yöresinde ait tatlı ve yemekler üretilecek, esnaflar arasında bir birlik oluşturmaya çalışıyoruz. Gaziantep, Kahramanmaraş gibi gelişmek istiyoruz, nasıl ki onlar kendi ürünlerini bir arada üretip isim yapıyorsa, biz de lokantacı ve tatlıcılar olarak bunu başarmak istiyoruz. Belediyemizin bize verdiği söz doğrultusunda Evren sanayide yapılacak kooperatif çalışmalarına yaklaşık 5 ay gibi bir sürede başlayacak. Şanlıurfa’da yabancı imalatçılar gelip, üretim yapacağına Urfalı hemşerilerimiz bu kooperatiflerde kendi üretimlerini yaparak, Şanlıurfalılara güzel bir hizmet verecek. Esnafın daha güçlü olması için bu projenin hayata geçmesi lazım. Bu kooperatifler sayesinde lokanta ve tatlıcılarımız organize olup, tam teşekküllü imalat yapacak. Belediye başkanımız da bu projenin daha çabuk hayata geçmesi için bize yardımcı olacaktır. Bu proje sayesinde Urfa adına güzel  şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bu proje hayata geçtiğinde şehir içerisindeki esnafların kaldırılması söz konusu değil, şehir içindeki esnaflar yine devam edecek ama kooperatiflerde büyük imalatçılar yer alacak. Kooperatiflerdeki yerlerde iskan edecek esnaflar, maliyenin belirleyeceği fiyat doğrultusunda yer için ödeme yapacak.” Şeklinde konuştu.
Projenin çalışmalarına yıl sonuna doğru başlanacağını belirten Kaçak, projenin tam olarak ne zaman hayata geçeceği konusunda bilgi sahibi olmadığını kaydetti.
Bu proje kapsamında mutluluğunu dile getiren diğer esnaflar da şöyle konuştu “ Bu proje çok güzel bir proje, umarız başarılı olur. Belediye başkanımız bu konuda güzel çalışmalar yapıyor ancak, bu projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49