Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Libya Heyeti Şanlıurfa'da
Libya'nın El Marj Bölgesi tarım yetkililerinden oluşan 5 kişilik heyet, modern tarım ve hayvancılık alanlarında eğitim almak üzere GAPTAEM'e geldi.

Libya'nın El Marj Bölgesi tarım yetkililerinden oluşan 5 kişilik heyet, modern tarım ve hayvancılık alanlarında eğitim almak üzere GAPTAEM'e geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) işbirliğiyle Türkiye'de bir dizi temasta bulunan heyet, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde (GAPTAEM) Türkiye'de tarım ve sulama yönetimi, toprak-bitki-su ilişkileri ve araştırma sonuçları, sulama programlarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemleri, sulama suyu kalitesi ile drenaj ve arazi ıslahı konularında eğitim alıyor.

Bugün başlayan ve üç gün sürecek eğitimde, ayrıca sulama ve drenaj programları uygulama projeleri yerinde incelenecek.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi İbrahim Halil Çetiner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Libya ile derin bir geçmişi ve gönül bağı olan ülkemizde böyle bir eğitimi vermenin memnuniyetini yaşıyoruz. Sulama ve toprak su kaynakları muhafazası konusunda GAPTAEM, bölgenin en köklü kuruluşudur. Proje açısından iyi bir altyapıya sahibiz. 3 gün sürecek eğitimin verimli olmasını umut ediyorum" dedi.

Libya heyeti adına konuşan Muhammed Ali Hussein Bugzeal ise, bu bölgenin Libya'nın Marj Bölgesi ile iklim ve toprak özellikleri açısından birbirine çok benzediğini ve GAPTAEM'in tecrübelerinden istifade etmek istediklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49