Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

Lastikçi Esnafı Şikayetlerini Dile Getirdi
Şanlıurfa’da diğer esnaflar gibi işlev gören lastikçi esnafları, lastikçilik yapamayanların dükkan açmasından yakınıyor.
Büyük emek ve çaba isteyen lastik ve tekerlek işi son zamanlarda lastikçi dükkanı açan kişi sayısının artmasıyla birlikte esnafa ekmek yedirmiyor. Ayrıca bağlı olduğu derneğin faaliyet göstermemesi üzerine işlerin aksadığını belirten lastikçi esnafı Müslüm Kaynar “ 8 yaşımdan beri bu işi yapıyorum ama her gelen, elinde sermayesi olan lastikçi dükkanı açmaya başladı, bu da işimizi aksatıyor. Öyle dükkanlar var ki, standart fiyatların çok altında tekerlek değiştiriyorlar, ama işi sağlam yapamıyorlar. Derneğin bu konuda bir çözüm bulması gerekiyor, yoksa 27 senelik işimi bırakmak zorunda kalacağım. Şuan yapabileceğim başka bir iş olsa hemen dükkanı kapatıp, çıkarım buradan. Çünkü her soksak başında bir lastikçi dükkanı açılmış ve hiç biri de tecrübeli değil, işini sağlam yapamıyor ve standart fiyatların altında lastik değiştirerek piyasamızı bozuyor. Derneğimizin üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Öte yandan bir çok müşterinin çok nazik davrandığını ve fiyat konusunda pazarlığa girişmesinden şikayetçi olan Lastikçi esnafı Mehmet Ali Karadağlı “ çoğu müşterimiz nazik davranıyorlar, en ufak bir hatada sorun çıkartıyorlar ve fiyatlarda pazarlık yapmaya çalışıyorlar, biz 30 yıldır bu işi yapıyoruz, fiyat listesini değiştiremeyiz, biz sonradan işten anlamayıp dükkan açan kişilerden değiliz. Bir diğer şikayetimiz ise derneğimizin eskisi gibi faaliyet göstermemesidir. Bu konu da bizim de suçumuz var aslında, çünkü dernek toplantı yapardı, biz gitmiyorduk, bütün esnaf bir araya gelip bir karara varamıyorduk. Derneğimiz eskiden toplantılar yapardı, fiyat belirlerdi ama şimdi öyle bir şey yok. Çoğu lastikçi esnafı kafasına göre fiyat biçiyor ve bu da bizim gibi köklü esnafların işini aksatıyor. Öte yandan bir çok kişi de bize gelmeyip araç servislerine gidip araçlarının tekerleklerini değiştiriyorlar. Bu durum devam ederse esnaf ekmek bulamaz. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun sonuçta hepimiz birbirimize muhtacız, herkes kendi işini işini yapsın, derneğimiz de eskisi gibi faaliyet göstersin.” İfadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49