Öne Çıkanlar gıda İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Kuveytliler Urfa'da Ekmek Fabrikası Kurdu

Şanlıurfa içinde yaklaşık 600 bin Suriyeli mülteci barındırıyor. Bundan dolayı Kuveyt Emiri ailesinden bir bayan İş Kadını Şanlıurfa Organize Sanayi 1. Bölgede günde 4 bin aileye 100 bin ekmek dağıtmak için ekmek fabrikası açtılar. Açılan fabrikada toplamda 12 çalışıyor. Kurumu tamamlanan fabrikanın açılışına Vali Abdullah Erin, İstanbul Kuveyt Konsolosu Waleed K. A. Al Monays ve Kuveyt Emiri adına ise Saad Thamer Al-Ajmi ve bir çok Kuyevt'ten kişi katıldı.

Açılışta konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin şu sözleri kaydetti. "Tarahum Derneğinin çok değerli başkanı değerli müsteşarım, Kuveyt büyükelçiliğinden bugün burada aramızda bulunan çok değerli beyefendiler, İstanbul’dan Şanlıurfa’dan bu hayırlı faaliyetin açılışını gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Bu kadar güzel anlamlı ve hayırlı bir yerin açılışını burada beraber açılışını gerçekleştirmekten gerçekten Şanlıurfa valisi olarak, burada misafir ettiğimiz 550 bin Suriyeli kardeşimiz adına ne kadar mutlu olduğumu ne kadar mesut olduğumu bu duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ve bu vesile ile hasbeten özellikle Şanlıurfa valiliğinde 6 aylık yaptığım bu süre içerisinde birçok İslam ülkesinden ve değişik devletlerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve başkanlığında bu kardeşlerimizi bağrımıza basmaya acılarını ve sıkıntılarını hafifletmeye yönelik devam ettirilen faaliyetlerin daha verimli daha etkili olabilmesine yönelik gerçekleştirdikleri yardımlardan ve desteklerden dolayı teşekkürlerimi iletirken Kuveyt ile birlikte emirine ve yine onun talimatı yol göstericisinde faaliyet gösteren hayırsever kuruluşlara derneklere ve vakıflara teşekkür ediyorum.

Suriyeli kardeşlerimize yönelik her faaliyette her zaman yanımızlalar ve her zaman daha fazla yardım etmenin gayreti içindeler. Kuveyt’e ve Kuveyt’teki kardeşlerimize selamlar olsun

Yüzyıllardır mensubu olduğumuz İslam’ın bir kriz ve arayış içinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Barışı kardeşliği sevgiyi yardımlaşmayı insanca yaşamayı İslam ümmetin mensupları olarak büyük sıkıntılarla büyük davalarla karşılaşmayı hepimiz daha iyi biliyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ekmek fabrikası açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49