Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Kurutmalıkların bilinmeyen faydaları
Şanlıurfa’da, yöre insanının vazgeçilmezleri arasında yer alan kurutmalık biber, patlıcan ve biber kış aylarında tezgahlarda ki yerini almaya başladı.
 
Yaz mevsiminin son günlerinin hazırlanan kurutmalıklar kış aylarında satışı çıkmaya başladı. yöresel lezzetleri ve geleneksel yemekleri kış aylarında da mutfaklarından eksik etmeyen Şanlıurfalılar , bunun için yoğun çabalarla ciddi bir hazırlık dönemi geçiriyor. Tarlalardan toplanan biberler ve patlıcanlar, vatandaşlar tarafından sokak aralarında temizleniyor ve içleri oyulduktan sonra evlerin teraslarında veya boş arazilerde kızgın güneş altında kurumaya bırakılıyor. Kurumaya bırakılan patlıcanlar 2, bamyalar 4, biberler de 4 gün sonra toplanıp iplere dizilerek dizgi haline getiriliyor.Şanlıurfa'da birçok ev kadını evlerinin damında patlıcan, biber gibi sebzeleri kurutup, iplere dizilen kurutmalıklar satışa hazır hale geldikten sonra satış yerlerine gönderiyor.
 
Kurutmalıkların insan sağlığına yararı olduğunu da belirten Sedat kılıç  "Kurutmalıklar, yemenin yanı sıra insan sağlığı içinde çok yararlı. Kansızlığa ve romatizmaya iyi gelen kurutmalıklar, kilo vermeye yardımcı oluyor. Biz bu kurutmalıkları bol bol tüketilmesini istiyoruz” dedi
 
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48