Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Kurultay Öncesi Hararetli Tartışma
MHP'de kongre günü geldi çattı. Genel Başkan adaylarından Meral Akşener salona girdiğinde "Başbakan Meral" sloganları atılınca diğer adaylarla Akşener arasında tartışma yaşandı.
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi için partililer, Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı. Kurultay salonuna girişte Genel Merkez'den itiraz gelmemesi için katılan delegelerin hem imzaları hem kimlik fotokopileri alınıyor. Bu nedenle işlemler uzadı.
Diğer taraftan kongre salonuna giriş sırasında adaylardan Sinan Oğan'ın MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş'le salona gelmesi dikkat çekti. Meral Akşener, salona girdiği sırada ise "Başbakan Meral" tezahüratları yapıldı. Bu tezahüratların ardından Akşener ve diğer adaylar hararetli bir tartışma yaşadı.
HEDEF 900 DELEGE

Saat 11.56 sıralarında ise NTV'nin geçtiği bilgiye göre hazurun cetveline imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için salt çoğunluğu yani 595'i geçtiği belirtildi. Bu bilginin ardından çağrı heyeti sözcüsü de yeter sayısına ulaşıldığını ancak hedefin 900 imza olduğunu böylece psikolojik sınırı aşacaklarını duyurdu.

İşte MHP Kurultayı'nda dakika dakika yaşananlar:

12.15: Salonda sık sık Başbakan Meral sloganları yükseliyor.

12.13: Salonda yapılan anonsta imza vermeden salona giren delegelerden imza vermeleri istendi. Muhaliflerin hedefi 900 imza.

12.08: Kurultayın yapılacağı salon tıklım tıklım dolmuş durumda. Artık kurultayın başlaması bekleniyor.



SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

11.56: NTV'nin haberine göre hazurun cetveline imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için salt çoğunluğu yani 595'i geçtiği belirtiliyor. Genel Merkez ile muhalifler arasında delege sayısında da görüş ayrılığı var. Muhaliflere göre partinin 1198 delegesi bulunuyor. Genel Merkeze göre delege sayısı 1240.

11.35: Kongrenin toplanması için gereken yeterli delege sayısına fazlasıyla ulaşıldığını ifade eden Sinan Oğan, "Ülkücülerin susamışlığı bugün burada son bulacak. Ülkücüler iktidar istiyor, ülkücüler artık önlerine tüzük engeli istemiyor ve o tüzük engelini bugün burada inşallah kongre ile aşacağız, 10 Temmuz'daki genel kurultaya hazırlanacağız." dedi. Genel merkezin, "bugün yapılan kongreyi tanımadığına" yönelik açıklamalarını değerlendiren Oğan, "Önemli olan ülkücülerin tanımasıdır, ülkücüler de burayı tanıyor. Yeterli sayıda delege geldiği takdirde burası ülkücülerin tanıdığı bir tüzük kurultayı olacaktır. Kaldı ki mahkemelerin tanıdığı, 12. Sulh Hukuk'un, Yargıtayın tanıdığı ve görevlendirdiği bir tüzük kurultayını Genel Merkez'imiz niye tanımasın? Bu hak, hukuk tanımamak olur." diye konuştu.

BAHÇELİ GENEL MERKEZE GELDİ

11.27: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği "Çağrı Heyeti" tarafından toplanan, MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapıldığı saatlerde, Parti Genel Merkezi'ne geldi.Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi. Öte yandan, bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.

11.24: Genel merkezden itiraz olmaması için noter deneteminde katılan delegelerin kayıtları yapılıyor. Saat 11.00 sularında 250 delegeye ulaşıldığı belirtiliyor.

11.12: MHP'de "Seçimli Olağanüstü Kurultay Yapılamaz" maddesinin değiştirilmesi için 1241 delegeden 543 delegenin imzası yetiyor.

11.00: Genel Başkan adaylarından Süleyman Sazak kongrenin yapılacağı salona gelmedi. Sazak'ın gelişmeleri ofisinden izleyeceği belirtildi.

10.50: Kongre salonunda Meral Akşener'i destekleyenler bir tarafta, 'Güç Birliği' hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturuyor.

10.33: Dört muhalif aday da salonda yan yana oturuyor.



"BAŞBAKAN MERAL" SLOGANI GERİLİM YARATTI

10.15: Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'in salona 'Başbakan Meral' sloganı ile girmesi gerilime neden oldu.



10.10: Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın da, 10.10 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı.



09.55: Kongrenin yapılacağı salona sadece delegeler alınıyor. Delege olmayan partililer ise kongreyi hemen yan taraftaki spor salonundan takip edecek.

SİNAN OĞAN'IN YANINDAKİ SÜRPRİZ İSİM

09.45: Genel Başkan adaylarından eski milletvekili Sinan Oğan da salona geldi. Oğan salona MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte geldi.



09.40: MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele girişler başladı. Girişlerin yapıldığı sırada delegeler arasında sıra tartışması yaşandı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın geçişi sırasında bazı partililerin üstünü aratmak istememesinden dolayı polis ile partililer arasında arbede yaşandı.

09.32: Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.



SALONDA ATATÜRK, ALPARSLAN TÜRKEŞ VE BAHÇELİ FOTOĞRAFI VAR

Kurultay salonunda konuşmaların yapılacağı platformun arkasında Atatürk, Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin resimleri asıldı.



TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

O MADDE DEĞİŞECEK

Olağanüstü kurultayda, parti tüzüğünün 63. maddesi değiştirilerek olağanüstü kongrelerde de seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.

İLK KEZ ELKTRONİK BARKOT SİSTEMİ KULLANILIYOR

Salona delegeler dışında kimse alınmıyor. Delegeler için özel kartlar hazırlandı. İlk kez bir kongrede elektronik barkot sistemi kullanılıyor. Delegeler kartlarındaki özel barkodu okutup isimleri görüldükten sonra girebiliyorlar. Basın, delege, misafirler, partililer için ayır ayrı kapılardan giriş yaptılar.

MİSAFİRLER İÇİN ÖZEL SALON

Çağrı Heyeti, otele ait 8 bin kişilik kapalı spor salonunda da barkovizyon ekranlarıyla kurultayın izlenmesini sağlayacak. Kurultayın toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti'nin görevi sona erecek.

Muhalifler Akşener'e Karşı Güç Birliği Yaptı
Muhalifler Akşener'e Karşı Güç Birliği Yaptı
KUYRUKLAR OLUŞTU

Kurultay salonuna gitmek isteyen partililer yolda uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı partililerin araçlarını bırakarak yürüdüğü ortaya çıktı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48