Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Kurtuluşunun 100. Yılında 11 Nisan basın açıklaması
Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Ahmet Akay, Zemzem Gülender Açanal, İbrahim Halil Yıldız, HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik İlçe belediye başkanları ve STK'lar katıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek olan Uluslararası Kültür ve Tarih Festivali" etkinlikleri ve çalışmaları Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından basın lansmanıyla açıklandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, birlik ve beraberlik anlayışıyla insanlığa dair önemli değerler barındıran Şanlıurfa'nın medeniyetin beşiği olmaya devam ettiğini aktardı.
Urfa halkının kurtuluş savaşında destan yazdığını belirten Beyazgül, "Urfa'nın Kurtuluşunun 100. Yılı ve Uluslararası Kültür, Tarih Festivali' Büyükşehir Belediyemizin organizasyonunda 04 Aralık 2019 tarihli yetki belgesi ile T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınmış, 'Tarihin Şanlı 100'ü Şanlıurfa' sloganı ve logosu ile yıl sathına yayılan etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştirilecektir." dedi.
10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler kapsamında tirit ziyafeti, yöresel yemek yarışması, Urfa Kurtuluş Belgeseli gösterimi, resim, şiir ve komposizyon yarışması, resim sergisi, kortej yürüyüşü, Türk Yıldızları gösteri ile Türk Hava Kurumu paraşüt ve model uçak gösterisi gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise Şanlıurfa tarih boyunca ana ticaret yollar üzerinde olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.
Binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikime sahip olan Şanlıurfa'nın bu özelliğiyle öne çıktığını aktaran Erin, kentin genel bütçeden en fazla yatırım alan illerin başında geldiğini ifade etti. Erin, kentin kurtuluş savaşı döneminde birlik ve beraberlikle hareket ettiğini aktararak, işgal güçlerini bir yıl içerisinde şehirden kovduğunu ve destansı bir mücadele verdiğini kaydetti.

Burada konuşan Kurtulmuş, kültürlerin ve medeniyetlerin başkenti Şanlıurfa'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

İdlip'te hayatını kaybeden şehitleri minnetle ve şükranla andığını aktaran Kurtulmuş, Almanya'nın Hanau kentinde meydana gelen ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına da Allah'tan rahmet diledi.Kurtulmuş, Avrupa siyasetinde aşırı sağcı, ırkçı siyaset anlayışının açık bir şekilde öne çıktığını aktararak, İslam ve Türkiye düşmanlığı üzerinden Avrupa'yı zehirleyen bu siyasete sonuna kadar dur demek gerektiğini belirtti.

11 Nisan'da Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 100. yılını kutlanacağını aktaran Kurtulmuş, "İnşallah 2023'de de yeni cumhuriyetimizin kuruluşunu 1923'ün 100. yıl dönümünü hep beraber büyük şenliklerle kutlayacağız. Onun için bu kurtuluş ve kuruluş silsilesinin önemli halkalarından birisi de Urfa'yı Şanlı yapan bu kurtuluş mücadelesinin en iyi şekilde hatırlanması, kutlanması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır. Biz sadece geçmişte 100 yıl evel kalmış olan bir kahramanlık destanını yeniden gündeme taşımak genç nesillerimize aktarmak için bu çalışmaları yapmayacağız kuşkusuz. Bu vesileyle 100 sene evvel oynanan oyunu bu günlerde de nasıl tekrar edilmekte olduğunu görerek, tedbirlerimizi alarak birlik ve beraberlik içerisinde olarak uyanık bir şekilde geleceğe hazırlanmak mecburiyetindeyiz. Osmanlı cihan devleti 600 yıl devam etti, ondan sonra dağıldı, parçalandı, yıkıldı. Oradaki emperyalist süreçleri, Şanlıurfa'yı işgal eden o emperyalist zihniyetin ne olduğun bir kere daha hatırlayacağız." dedi.

Kurtulmuş, konuşması sırasında 1. Dünya Savaşı öncesi ve sonrası Osmanlı Devletinin topraklarını gösteren haritaları göstererek, "Birileri diyor ya 'Libya'da ne işiniz var", Libya'nın tamamı Osmanlı toprağıdır. Bugün Libya'daki paralı asker olarak tutulmuş olan Hefter diyor ki 'Türk ordusu burada olmamalıdır' biz orada laf olsun diye bulunmuyoruz. Oradaki kardeşlerimiz, Libya halkının esenliğini korumak için orada olmak zorundayız. Ecdadımızın ayak izlerinin olduğu yerlerdir."
Şanlıurfa'nın kurtuluşunun hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, Allah'tan ülkenin kurtuluş savaşına sahne olacak düşmanlarla karşılaştırmamasını temenni etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48