Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Kurtulmuş,  Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Harran Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "Türkiye’yi Yarınlara Taşımak" konulu konferansta “Güçlü büyük Türkiye, adalete dayalı yeni bir dünya düzeni,mazlumların öncüsü olmak, özgür irade, adanmışlık ruhu ve direnme gücü” konu başlıklarında bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalarında İdlib operasyonuna değinen Kurtulmuş, "Bedeli ne olursa olsun, arkasında hangi emperyalist güçler olursa olsun, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen bütün güçlere karşı birlik, beraberlik içerisinde olursak, daha güçlü bir Türkiye olursak, gerekli cevabı vereceğimize inanıyoruz. Yolumuzu açan, aydınlatan, bu ülkeyi esenliğe doğru taşıyan kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Almanya’da11 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırıya da değinen Kurtulmuş, "Avrupa; artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve özellikle Türk düşmanlığının, Türkiye karşıtlığının altında kalır. Bu Avrupa'yı zehirleyen bir durumdur. Bundan biran evvel Avrupa'nın kurtulması gerekiyor, farklılıkları bir arada yaşatabilecek ortak bir siyasal zeminin oluşması şarttır" şeklinde konuştu. Kurtulmuş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Özellikle Avrupa siyaseti uzunca bir süredir aşırı sağcı ve ırkçılar tarafından bir şekilde zehirlenmektedir. Sadece Almanya’da değil Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkelerinde, 3-5 tane oy getiriyor diye maalesef müsamaha gösterildiği için, ırkçılığın, bir şekilde fikirlerini oluşturan aşırı ırkçı konularda siyaset yapan partilerin güçlendiği ve bunların oluşturduğu siyasal atmosferde ana akım siyasetçilerin dahi neredeyse bunlara hoş gelecek rüşveti kelam kabilinden sözler ettiği bir dönemden geçiyoruz. Bu her şeyden evvel Avrupa halklarına yapılacak en büyük kötülüktür. Bu saldırı bizim için çok acıdır, kardeşlerimizi kaybettik ama inanın Avrupa için bizden çok daha fazla acıdır, çünkü Avrupa kendi kimliğini kaybediyor, kendi insanlığını kaybediyor ve bu ırkçı fikirler ve saldırılar karşısında Avrupa'nın siyaseti zehirleniyor" diye konuştu.
Konferansa,Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Milletvekilleri GülenderAçanal, Ahmet Eşref Fakıbaba ve Halil Özcan, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelikile ilçe belediye başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48