Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Kurtulmuş, Gelen mülteci sayısı 60 bini buldu
Abdullah Yiğit
Kobani'de IŞID ile PYD güçlerinin şiddetli çatışmalarında kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine sığınan 60 bin mültecileri Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyük şehir belediye başkanı Celalettin Güvenç, Ak parti milletvekilleri ile birlikte Suriye sınırında IŞID örgütünden kaçan Suriyeli  sığınmacıların kaldığı Suruç Yatılı Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün itibariyle sınırı geçen Kobanili kardeşlerimizin sayısı 60 bini aşmıştır." dedi.
Dün akşam itibariyle 5 bin civarında olan bu sığınmacı, göçmen kardeşlerimiz bugün itibariyle 60 bini aşmıştır. Şu anda bulunduğumuz bölgede Yatılı Bölge Okulu'nda 600 Suriyeli, Kobani köylerinden gelmiş olan kardeşlerimiz var. Girenler kayıt altına alınmaya çalışılıyor, kontrollü bir şekilde sınırdan alınıyorlar. Maalesef IŞİD'in Kobani bölgesine yapmış olduğu saldırılar sonunda yaklaşık 20 köyün IŞİD kuvvetleri tarafından ele geçirilmesiyle birlikte oradan çok hızlı bir şekilde sınırımıza doğru bir göç dalgası geldi. Önceki gün başlayan bu hareketlilik karşısında ilgili birimlerimizce en iyi senaryodan en kötü göç senaryosuna kadar hepsine hazırlıklı olduk. Bu çerçevede 100 bini aşkın bir göçmen kitlesinin buraya gelmesi olasılığı dahi masadaydı. Dün itibariyle saat 13.00'te IŞİD güçlerinin yaklaşmasıyla sınırın karşı tarafında birikmiş olan Kobanili kardeşlerimizin can güvenliğini sağlamak bakımından onların hızla içeriye alınması kabul edilmesi süreci başladığını" ifade etti.
Kurtulmuş, " Türkiye sınırları içerisinde 1 milyon 250 binin üzerinde Suriyeli göçmenler var. Bir gün içerisinde Kobani bölgesinden 60 bin kişiyi Türkiye, sınırları içerisine aldı. Ayrıca yaklaşık 30 bin civarında Yezidi, Türkiye sınırları içerisine kabul edildi. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama esas beklediğimiz hiçbir kardeşimizin göçmen durumuna düşmemesidir" diye konuştu.
Kurtulmuş, Ala ve Eker daha sonra Kobanı sınırındaki Mürşitpınar Köyü'ne hareket etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49