Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sergı

Bu haber kez okundu.

Kürtçe tercüman geliyor
 Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde hastanelerde Kürtçe tercüman görevlendirileceğini söyledi.

Müezzinoğlu, doğu illerinin yanı sıra batıda Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki hastanelerde görevlendirilecek Kürtçe tercümanlar için "Vatandaşın kendini ifade etmesini sağlayacak tedbirler almamız gerekiyor" dedi.

Müezzinoğlu, bu bölgelere özel olarak Kürtçe bilen doktor ve hemşirelerin gönderilmesi gibi bir çalışma yapmadıklarını da ifade etti.

KÜRTÇE RANDEVU SİSTEMİ

Bugün'ün haberine göre; Randevu sisteminde Kürtçe hizmetin sunulduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Tercümanlar doktor ile hasta arasında köprü vazifesi görecek. Doktora yardımcı olacak. Davalarda hâkimin sanığın dilini bilme zorunluluğu yok. Burada vatandaşın kendini ifade etmesi için nasıl bir yol izlendiyse biz de onu yapacağız" diye konuştu.

Hastanelerin acil bölümüne başvuru oranının yüzde 40'a yaklaştığını belirten Müezzinoğlu, acil vaka oranının ise yüzde 7-8 olduğuna dikkat çekti. Müezzinoğlu, acillerdeki kırmızı alanda trafik kazası, ambulansla gelmiş hasta, yangınlar, afet ve olağanüstü durumda gelen hastaların değerlendirileceğini kaydetti. Müezzinoğlu, bakanlığın bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Aile hekimi sayısı 40 bin olmalı

Aile hekimlerine Uzaktan Uzmanlık Eğitimi'ne karşı çıkanları eleştiren Müezzinoğlu, 22 bin olan aile hekimi sayısının 40 bine ulaşması gerektiğini belirtti. Aile hekimi uzmanı olmak için 600 asistanın olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, pratisyen hekimlerin hastanelerde yarı zamanlı olarak eğitim alacaklarını dile getirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49