Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Kurban ile ilgili önemli açıklama
Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde İl Müftüsü İhsan Açık vatandaşlara uyarılarda ve ricada bulundu. İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı açıklamada Kurban bayramının kurbiyet ve Allaha yaklaşma vesilesi olduğunu söyledi.
İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı açıklamalarında şunları söyledi;
“Kurban bayramı yaklaşıyor, Kurban bir kurbiyettir. Allaha yaklaşma vesilesidir. Ayetlerde de kurbanın ne etleri, ne kanları Allaha ulaşır sizin takvanız buna verdiğiniz ehemmiyetiniz o sorumluluk bilinciniz size bu güzelliği ortaya koyar der. Yoksa bu bir et bayramı bir etten yapacağımız nimet bayramı değildir. Ama o ibadete bir boyun eğme bir teslimiyetimizi gösterme açısından önemlidir.Kurbanın ikinci yönü de kestiğimiz kurbanların nasıl dağıtılacağı hususudur.Bu da tabi ki bir Müslüman’ın nimeti nasıl paylaştığının bir vesilesidir.Paylaşanın daha büyük kazanç elde ettiğini Peygamber efendimiz ortaya koymuştur.Vicdanen de şöyle bir muhasebe yapmamız gerekli, Kurban kesen bir insan muhakkak durumu iyi olan insandır.Kurban’ı dağıtacağı kurbanı ikram edeceği insanlar belki de hiç yıl içerisinde hiç et yememiş olabilirler dikkat etmemiz lazım.Vicdanen bu muhasebeyi yapmamız lazım, Bu Kurban bayramında hiçbir fakirimiz, çocuk ve yetim et kokusunu duyduğu halde yemeyeni kalmasın hepsi bizzati o Kurban etinden tatsın inşallah.”dedi.
BUNUN BİR İBADET OLDUĞUNU UNUTMAYALIM
Açık, “Bazı kardeşlerimizin durumları iyi olup ta mekânları olmayabilir. Kurban kesmekle ilgili sıkıntıları olabilir, onlara da özellikle diyanet vakfının sunduğu bir imkân var. Şanlıurfa’da kurbanınızın kesilmesini istiyorsanız 625 TL’ye bizler sizlerin adına kurbanları kesiyoruz dağıtımını yapıyoruz. Yurtdışında da aynı hizmetleri veriyoruz.Yurtdışı için 450 TL’ye kurbanlık parası alıyoruz.Bu kurbanda biraz daha kendimizi bu ibadete verelim.Bunun bir ibadet olduğunu unutmayalım.Bu bir kavurma bayramı değil, bir et şöleni değil.Bu tamamıyla Allah adına kurban keserek fakir fukarayla, yoksulla özellikle yetimlerle nimeti paylaşma hatta nimeti gerekirse tümünü onlara verme bayramıdır.Bu bayramı başkalarına bayram ettirirsek bizim için bayram olacaktır.Ne kadar çok gözü yaşlı insana, yetime bayram sevinci yaşatırsak Rabbimde inşallah bizlere bayram sevinci yaşatır.” Dedi.
KURBANLARIMIZI EHLİ OLAN İNSANLARA KESTİRELİM
İl Müftüsü İhsan Açık, “Ayrıca bir ricam var kardeşlerimden lütfen ehli insanlara kestirelim.Ehli olmayan insanlara kurbanlarımızı kestirtmeyelim.Çünkü birçok yaralanmalar, kazalar oluyor.O gün sevinç yerine üzüntü, kurbanlık hayvanın kanını akıtmak yerine kendi kanımızı akıtabiliriz.Hayvanlara ızdırap çektirmeyelim.Onlar kurbanlık hayvanlardır, diğer hayvanlara benzemezler.Boynu büküktür, bizlere hazır olarak gelmişlerdir.Onlara da eziyet vermeyelim.Sevap beklerken günaha girmiş oluruz.Bu hususlara dikkat edelim.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49