Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Kur’an Kursu Açılış Töreni
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kuran Kursları açılış törenine katıldı.
 
Balıklı Göl Amfi Tiyatro’da düzenlenen programda Kuran kurslarına giden çocuklar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Çocuklar tarafından okunan ve Kuran’ı Kerim’i anlatan şiirler, programı izlemeye gelen vatandaşların büyük beğenisini topladı.
 
Çeşitli gösterilerin de izleyicilere sunulduğu programda bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, çocuklarını yaz aylarında kurslara göndererek onlara destek olan anne-babalara teşekkür etti. İyi bir eğitim-öğretim döneminin ardından yaz aylarında çocuklarını kuran kurslarına gönderen ailelere hitaben konuşan Vali Güvenç; “Çocuklarımız okullarda biraz daha gelişerek, biraz daha büyüyerek yaz ayına ulaştılar. Siz, anne ve babalar ise şimdi sıra manada, ruhta, kalpte, ahlakta dediniz. Onları bu seferde müftümüz ve hocalarımıza getirip; çocuklarımıza kitabı öğretin, ahlakı öğretin, büyüğü öğretin; küçüğü öğretin memleket sevgisini öğretin, sevgiyle büyütün dediniz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu sizlerin çocuklarına, ne mutlu hepimize ki böyle özgür bir ortamda asayiş içinde emniyet ve güvenlik içinde bunları yapabiliyoruz” dedi.
 
Dünyanın birçok yerinde insanların özgürlüklerinden mahrum ve yokluk altında olduklarına dikkat çeken Vali Güvenç; “Onlara da dualarımızı gönderelim. Hemen yanı başımızda Suriye’de neler oluyor, neler bitiyor ibretle görüyorsunuz. İnsanlar ruhu kaybederse, inancı kaybederse neler yapabileceğini görüyorsunuz. O güzelim Şam, Halep gitti, o güzelim Suriye’nin ecdattan kalan camileri, medreseleri, mektepleri gitti. İnsanlar kan revan içinde okullarda, hastanelerde, fırınlarda öldürülüyor. Allah onlara yardım etsin, Allah dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlara yardım etsin. Allah şiddet yanlılarının, zulümlerini bitirsin. 21. asır barış, kardeşlik, güzellik dönemi olsun. İnsanlar şu yeryüzünde bildikleri gibi, inandıkları gibi rahat yaşasınlar. Bu yeryüzü tüm insanlara yetecek imkâna, rızka, ekmeğe sahiptir. Bunların garantisi ve vericisi de Allah’tır. Yeter ki insanlar adil olsunlar, yeter ki insanlar bölüşmeyi bilsinler, yeter ki insanlar çalışmayı bilsinler” dedi.
 
“Bugün batı medeniyeti ekonomide ve refahta zirvede ama çocukları ihmal ettikleri için her geçen gün maalesef alkol ve madde bağımlılığı, intihar oranları artıyor” diyen Vali Güvenç; “Batı bu zenginliğin içerisinde gençliği, çocukları nasıl kurtarırım, aile müessesesini nasıl kurtarırım derdine düşmüş durumdadır. Nüfus artmıyor, çocuk yapılmıyor, insanlar evlenmiyor, evlenenler hemen boşanıyor. İnsanoğlu kalbindeki şefkati kaybetmiş. Çocuğuna bakmayı yük sanıyor, çocuğuna emek veremiyor” dedi.
 
Milletimizin inancını, aslını hiçbir zaman kaybetmediğini söyleyen Vali Güvenç; “Milletimiz bir yandan dünyayı öğreniyor, çağdaş, özgün evrensel kuralları öğreniyor; diğer yandan da asla inancını ahlakını gelenek göreneğini, insan ve çocuk sevgisini kaybetmiyor. Bunun yaşatılmasının yolu da işte buradan, çocuklara kitabı öğretmekten, çocukları ehil ellere vermekten geçiyor. Bizde bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
 
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise, 2011 yılında Türkiye’deki çocukların sadece yüzde 8’inin, 2012’de ise çocukların yüzde 15’inin yaz kuran kursuna gidebildiğini ifade etti. Müftü Açık, ilerleyen dönemlerde ise kurslara giden çocuk sayısını yüzde 50’lere taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Düzenlenen programa Vali Celalettin Güvenç ve İl Müftüsü İhsan Açık’ın yanı sıra; kursiyer öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48