Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Kuraklık çiftçileri endişelendiriyor
Şanlıurfa bölgesinde geçtiğimiz günlerde hafif şekilde yağışlar etkili olduysa da bu yağışlar, ekinler için yeterli olmadı.
 
Kurak geçen mevsimden olumsuz etkilenen ekinler, çiftçileri derinden üzerken çiftçiler, yağış yağmaması durumunda hububatların yetişemeyeceğini söyledi. Ocak ayında yağan yağışların ekinler için önemli olduğunu belirten çiftçiler, kurak geçen mevsimin ekinlerdeki rekolteyi düşüreceğini söyledi. Yağışların olmaması sonucu bir çok ürün tohumunun toprak altında çürüdüğünü belirten çiftçiler, bu sene de ekinlerden umutsuz olduklarını söyledi. Yağışların olmaması çiftçileri tedirgin ederken, birçok çiftçi de kazdıkları sondajlarla kurak mevsimin etkisini en aza indirmeye çalışıyor. Konuyla ilgili açıklarlarda bulunan çiftçiler, kurak geçen mevsimden memnun olmadıklarını ve tahıllar için büyük bir yağış beklediklerini söyledi. Yağışların olmaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten Ramazan Aslan, “Şanlıurfa bölgesinde nüfusun yarısından fazlası tarımla geçimini sağlıyor, yağış olmayınca bütün herkes zor durumda kalıyor. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kuyusu olanlar ekinlerini sulamaya başladı ancak, herkesin kuyusu yok. Çoğu çiftçi şimdiden umutlarını kesti” şeklinde konuştu. Öte yandan Harran bölgesindeki çiftçiler için baraj suyu açılmıştı. Barajın gittiği bölgeler baraj sayesinde ekinlerini sularken, barajın gitmediği yerlerde ise, ekinler su hasreti çekiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49