Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Küpeli olmayan hayvanı almayın
Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlar kurban hazırlığına başladı. Kurban pazarlarında yerini alan kurbanlar vatandaşın beğenisine sunuluyor.
Vatandaşlar hayvan pazarlarına giderek kurban bayramında ibadetlerini yerine getirmek için kurban arayışlarına girmeye başladı.
Vatandaşlar tarafından beğenilen kurbanlar pazarlık yapmak için kurban sahipleriyle alıcılar el sıkışıyor.
‘Geleneksel pazarlığa devam’
Geleneksel pazarlık olan el sıkışılarak yapılan pazarlık hayvan pazarlarını eğlenceli hale getiriyor.
Alıcılar ve satıcılar el sıkışarak pazarlık yapıyor sözlü diyaloglarla eğlenceli hale getirilen pazarlık hayvan pazarlarının vazgeçilmez hale geliyor.
Kent merkezinde bayram hazırlığı yapılırken sınırda ise Suriyeli vatandalar yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye hazırlık yaparken Işid terör örgütü ise insanları kurban etmeye devam ediyor.
Geçen yıllara göre bu bayramın bayram havasında geçmeyeceğini belirten vatandaşlar Urfanatik muhabirimize şunları söylediler;
 
‘Bu bayram, bayram havasında geçmeyecek’
‘Kurban bayramı sınırda yaşanan savaştan dolayı pek bayram havasında geçmeyecek IŞİD insanların kurban ediyor. Sınırda evsiz yoksul binlerce Suriyeli kardeşlerimiz var onlar yaşamla mücadele verirken biz burda bayram kutlayamayız’ dedi.
Kestikleri kurbanları sınırda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere göreceklerini belirten vatandaşlar ibadetlerinin yerine gelmesi için ihtiyacı olan vatandaşlara götüreceklerinide belirttiler.
Son günü beklemeyin fiyatlar düşmeyecek
Uygun fiyata kurban almak için bayramı bekleyen vatandaşlar bu yıl bayramda uygun fiyata kurban alamayacaklarını belirten satıcı Cuma çelikte vatandaşların son günü beklememeleri gerektiğini ifade ederek;
‘Geçen yıl vatandaşlar son günü bekliyordu bizlerde hayvanlar elimizde kalmasın diye fiyatları düşürüyorduk ama bu yıl kurbanlıkların fiyatı değişmeyecek vatandaşlar son günü bekleyip kötü hayvan almasınlar’  dedi.
 
 
Satıcılar sinek avlıyor
Geçen yıla göre bu yıl satışların azaldığını belirten satıcılar bu yıl sinek avladıklarını belirttiler.
Eyyübiye ilçesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarında satıcılık yapan Halil Kaya ise pazarda durgunluğun devam ettiğini bayrama bir hafta kala satışın olmadığını belirten kaya;
‘Şuanda piyasa durgun inşallah açılır herkes memnun olur hayvanlarımız iyi fiyatlarımızda uygun inşallah bayrama yakın hareketlenir pazarda şuan sinek avlıyoruz’ dedi.
Suriye’den getirilen hayvanlar satışları etkiliyor
Suriye’den getirilen küçükbaş hayvanların uygun fiyata satılması satıcıların işini kırdığını belirten Halil çiftçi, ‘Suriye’den Türkiye’ye getirilen hayvanlar uygun fiyata satılıyor bu bizi çok etkiliyor ama o hayvanlar sağlıklı değil vatandaşlar dikkat etmeli ‘dedi.
Küpeli olmayan hayvanı almayın
Eyyübiye ilçesinde Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Pazarı müdürü Ramazan Gül vatandaşlara uyarıda bulundu.
Ramazan Gül; ’Vatandaşlarımız kulağında küpe olmayan hiçbir hayvanı almasın kulağında küpe olan hayvanları aşısı her şeyi yapılmış sağlıklı hayvanlar hayvanları alırken bitkin olanları tercih etmeyin’
Şanlıurfa bayram hazırlığına başlarken vatandaşlar ve satıcılar Suriye’den Türkiye’ye sığınan Suriyeli savaş mağdurlarını da unutmayacaklarını belirttiler.
400’e de var 12 bine de var
Kurban fiyatları geçen yıla göre artış gösterdi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49