Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Kültür Merkezleri İlgi Görmüyor
Şanlıurfa’da tarihi yapıların çok olması yanı sıra, kültürel mirasların korunduğu mekanların da sayısı fazla ancak, bu mekanların ziyaretçisi az oluyor.
 
Şanlıurfa kent merkezinde tarihi yapıları ve kültürel mirasları korumak amacıyla belediye tarafından yenilenen kültür merkezleri, vatandaşların pek ilgisini çekmiyor. Harran Kapı’da bulunan Prof. Metin Sözen kültür merkezi, yerli vatandaşların fazla ilgisini çekmezken, kültür merkezine gelen ziyaretçiler il dışından gelen kişiler oluyor. Kitap okuma, müzik öğrenme ve daha birçok alanın yer aldığı kültür merkezi, Şanlıurfalılar tarafından kullanılmaz, kültür merkezi ziyaretçilerini bekliyor. Yapılışı ve mimarisiyle tarihi bir yapı olan Prof. Metin Sözen Kültür Merkezi görevlileri de aynı şekilde ziyaretçi sayısının az olduğunu söyleyerek, ziyaretçi beklediklerini söyledi. İçerisinde eski kitabelerin, müzik aletleri ve eserlerin yer aldığı kültür merkezinde görevli Mehmet Kılıç, fazla ziyaretçinin uğramadığını söyleyerek, “Prof. Metin Sözen Kültür Merkezi sabahtan akşama kadar açık. Gerçekten tarihin yeniden canlanmasını sağlayan bir mimari var ortada ama fazla ziyaretçi gelmiyor. İnsanlarımızın kültüre yönelmesi lazım gerekiyor. Bu kültür merkezi içerisinde insanın ilgisini çekebilecek birçok kültürel yapı bulunuyor ancak, Urfalılar, gelip de görmüyor. Günde ortalama 10- 20 ziyaretçi geliyor, onlar da il dışından gelen kişilerdir” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan kültür merkezinin hemen yanı başında bulunan Tatlıses Müzik Müzesine de fazla ilgi olmadığını söyleyen Kılıç, il dışından gelen kişilerin müze ve kültür salonlarını ziyaret ettiğini söyleyerek, bu anlamda Şanlıurfalıların kültüre yönlendirilmesini istedi. Kılıç, aynı şekilde kültür ve müzik müzelerinin tanıtımının iyi yapılması gerektiğine dikkat çekti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49