Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Kültür Bakanı Ersoy Şanlıurfa Müzesini Ve Göbeklitepe'yi Gezdi

Hava yolu ile Şanlıurfa'ya gelen Bakan Ersoy'u Şanlıurfa GAP Havalimanında, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Şanlıurfa milletvekilleri vatandaşlar karşıladı. Bakan Ersoy ilk durağı Şanlıurfa müzesi oldu ardından Haliliye ilçesi sınırları içerisinde bulunan Göbeklitepe’deki kazı çalışmalarını inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaklaşık 11 bin 500 yıllık geçmişi olduğu düşünülen Göbeklitepe’teki kazı alanında incelemede bulundu. Alanı gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Ersoy, kazı çalışmaları devam eden Göbeklitepe’nin, tarihin sıfır noktası olarak öne çıktığını ve kazıların uzun yıllar devam edeceğini belirtti.

Bölgenin turizm tanıtım ve yatırım programı için Diyarbakır merkezli dörtlü bir bölge oluşturduklarını söyleyen Ersoy, “Turizm merkezli dörtlü bölgemizin ilk ili Diyarbakır, ikincisi Mardin, üçüncüsü Şanlıurfa ve dördüncüsü Gaziantep olacak. Bu dörtlü mekanizma içerisinde yeni bir turizm tanıtım ve yatırım programı hazırlıyoruz. Göbeklitepe de buna sebep olan en önemli noktalardan biri. Bu dörtlünün yarattığı sinerji ile burada yeni bir turizm hareketliliği başlayacağını düşünüyoruz. Turizm yatırımcılarının dikkatini çekeceğini düşünüyoruz. Biz zaten yapılan yatırımlara Bakanlık olarak öncü olacağız. Geleceği çok açık bir bölge olarak görüyoruz. Urfa, çok büyük bir cazibe merkezi ve bu cazibe merkezlerini parlatmak bizim görevimiz. Bu en kolay kısmı, bunu zaten yapacağız. Rahat olun, burası çok yakın bir gelecekte çok ciddi turist çeken bir nokta olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48