Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Kudüs Kırmızıçizgidir

Şanlıurfa da bir otelde gerçekleştirilen toplantı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Güneydoğu Anadolu bölgesi İl Başkan yardımcıları ve partililerin katılımıyla gerçekleşiyor.

Dış Politikayı İlgilendiren 3 Konuyu Urfa'da Ele Alacağız

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,”Bozova ilçemizin kongresine katılacağız. Urfa, çok kıymetli bir ilimiz. Ak Parti olarak çok değerli olarak gördüğümüz bir ilimiz. Her fırsatta gelmeye devam ediyoruz bakanlarımızla birlikte. Niçin bölgelere geliyoruz AK Parti olarak. Sahada çalışan bir parti olarak hareket ediyoruz. Millet, bu partimizi kurdu. Özellikle yerele giderek, dinamizmi korumaya devam ediyor. Başarımızın temelinde millet var. Ak Parti dünya markası haline gelen bir parti oldu. Ülkemizin bir siyaset markası 10 milyon 400 bin üyesi bulunuyor Ak Parti, gurur verici. Artacak devam edecek. Dış politikayı ilgilendiren 3 konuyu Urfa'da ele alacağız. Kongre süreçlerimiz bulunuyor. Belde kongrelerimiz tamamlandı. İlçe kongrelerimiz devam ediyor. İl kongreleri bunu izleyecek"dedi.

Ortadoğu Yeniden Şekillenirken Kayıtsız Kalmamız Mümkün Değil

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada çok önemli gelişmelerin olduğunun altını çizerek, "Bu dönem tamamlandığı zaman bir anlamda yeni bir Ortadoğu'nun şekillendiğini görmüş olacağız. İşte bu süreçte Türkiye'nin kayıtsız kalması mümkün değil. Ortadoğu yeniden şekillenirken, bölgemiz yeniden şekillenirken bizim bu süreçlere kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bugün bu süreçlere müdahil olup kendi hedeflerimizi doğrultusunda bir takım yönlendirmeler yapamazsak, kurgulanan bir takım oyunları bozamazsak gelecekte bunun bedeli çok ağır olur, çok daha büyük maliyetlerle karşı karşıya kalabiliriz. Zamanında ve doğru bir şekilde bu süreçlere müdahil olmak durumundayız ve Türkiye Cumhuriyeti de bunu gerçekleştiriyor." dedi.

Türkiye buna seyirci kalamaz

Cevdet Yılmaz, Suriye'de uzunca bir süre devam eden sorunların İdlip'te yoğunlaşmış olduğunu aktararak, İdlip'te yaşanacak olayların ardından Suriye'nin yeni bir döneme gireceğini ifade etti.

Herkesin Soçi Mutabakatına uyması gerektiğini aktaran Yılmaz, "Sivil halkı, pazar yerlerini, hastaneleri bombalayarak, terörle mücadele adı altında aslında bir anlamda etnik, mezhep temizliği diyebileceğimiz bir anlayışla Türkiye'ye doğru bir göç dalgası oluşturma çabası var. Türkiye buna seyirci kalamaz, bu göç dalgasını engelleyici bir şekilde Suriye içerisinde bu sorunu karşılayacak bir şekilde Türkiye Soçi Mutabakatı çerçevesinde ve diğer hukuki zeminlerde Suriye'de pozisyonunu koruyor. Bu noktada kahramanca mücadele eden Silahlı Kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz var. Şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyorum. Yapılan saldırılara misliyle karşılık veriliyor. Türkiye ülkesini korumaya çalışıyor, güvenliğini sağlamaya çalışıyor, yeni bir göç dalgasını engellemeye çalışıyor, bir taraftan da yeni den şekillenecek olan Suriye'de birilerinin oldu bitti yapmasına engel oluyor." dedi.

Yılmaz, Libya'da bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Birleşmiş Milletler'in (BM) tanıdığı hükümete karşı darbeci hareketleri desteklediklerini ifade etti.

Türkiye'nin savaşmak için değil, haklarını korumak ve meşru hükümete destek olmak için Libya'da olduğunu anlatarak, Türkiye'nin hiç bir zaman emperyal sömürü yapan bir ülke olmadığının altını çizdi.

Kudüs Kırmızıçizgidir

Yılmaz, Kudüs ile ilgili hiç bir şekilde anlaşma denilemeyecek "sözde yüzyılın anlaşması" adı altında bir açıklama yapıldığını anımsatarak, Türkiye'nin gerçek anlamda iki devletli bir çözümden yana olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün de hiç bir zaman tek yönlü bir takım güçlerin eline geçmesini kabul edilmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Yılmaz, "Kudüs'ü homojenleştirmeye çalışan tek tipleştirmeye çalışanlar Kudüs'ün ruhuna ihanet etmektedirler aslında. Kudüs'ün gerçek tarihi, konumu ve ruhu bir defa buna uygun değildir. Türkiye Kudüs'ü de bir kırmızı çizgi olarak görmektedir ve görmeye devam edecektir."

Geçen Yıl 9 Milyarlık Dolar İhracat Gerçekleşti

GAP’tan sorumlu bir eski bir bakan Urfa, kıymetli bir şehrimiz. Medeniyet değerleri, ekonomik noktası açısından çok önemli. GAP Projesine hükümetimiz çok büyük destekler verdi, ödenekler. Barajların tamamlanmasıyla birlikte tarlaların içine yoğunlaşacağız. Daha fazla bir refah artışı yaşanacak. Tarım stratejik bir sektör. Ticaret daha da artığını görmüş olacak. GAP ihracatı 700 milyon dolar değildi. Geçen yıl 9 milyarlık dolar ihracat gerçekleşti. Türkiye ortalamasına yaklaşıyor. Orta doğudaki sıkıntılara rağmen bu başarı gerçekleşti. Bölgedeki sorunların çözülmesi ile rakamlar daha da artacak. GAP sadece bir sulama projesi değil, tüm alanlarda önemli etkileri olan bir proje. Yenilenebilir enerji, organik tarım, kültür turizm önemli etkenler. Şanlıurfa, bu noktada çok önemli bir dinazim oluşturuyor. Sanayi noktasında da bir nüvenin oluştuğunu söyleyebiliriz. GAP turizmi önemli ataklar sergiliyor Urfa. Göbeklitepe yılı ilan edildi. Göbeklitepe, bir sembol. İnsanlık tarihi açısından çok önemli. 5 milyon civarında Urfa'ya turist geldi. Bu sayıyı daha da artırmamız lazım. İstihdam açısından çok önemli.

2 önceliğimiz var Güneydoğu için: Yaşanabilir şehirler. Nitelikli insan, yaşanabilir şehirleri tercih ediyor. İstihdam 2. Nokta. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da genç nüfus fazla. Tekstil, ayakkabı noktasında ciddi atılımlar atılıyor. Terör ile mücadele önemli noktaya ulaştık. İmajların değişmesi gerekiyor. Çok daha iyi bir imajla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz"diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49