Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Küçük,Kobani'de  sivil vatandaş kalmadı
Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteciler için kurulan giyim mağazası Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından açıldı. Vali Küçük, Kobani'de sivil vatandaş kalmadığı son bir haftadır Türkiye'ye giriş olmadığını belirtti.
Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları ve İnsani Yardım Platformu, İmam Bakır Mahallesinde Suriyeli mültecilerin giyim ihtiyacının karşılanması için giyim mağazası açtı. Açılışa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriyelilere giyim malzemesi dağıttı. Mağazada Suriyeli vatandaşlarla sohbet eden Vali Küçük, Giyim mağazasını açan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Vali Küçük mağazada Suriyeli çocuklara elbiselerini kendi elleriyle giydirdi.
Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları ve İnsani Yardım Platformu başkanı Osman Geren yaptığı açıklamada, Sivil toplum kuruluşu olarak yaklaşık 3,5 yıldır mazlum Suriye halkına yardım ediyoruz, son Kobani gelen misafirlerimizle birlikte yaklaşık 400 bin mülteci Suriyeli oldu. burada Suriyeli mülteciler için hazır iyim mağazasını açtık günlük yaklaşık 250 kişiye giyim yardımı yapıyoruz" dedi.
Vali İzzettin Küçük ise Daha önce olduğu gibi Kobani'den gelen yaklaşık 200 bin kardeşimizi Şanlıurfalı misafir etti. bağrına bastı yemek verdi,  aş verdi. Sivil toplum kuruluşları Suriyeli misafirlere 3,5 yıldır yemek, iyim yardımında bulunuyor. bugünde alışveriş duygusunu yaşayacağı giyim mağazasını açtık yardım etmek gönül istere bunu 3,5 yıl sürdürmek daha büyük bir gönül ister" dedi.
Küçük, Sınırda son bir haftadır geliş yok bizim izlemlerimiz orada sivil vatandaş kalmadı, kalması da mümkün değil çünkü, Kobani sonuçta bir ilçe havadan bombalanıyor uçaklar tarafından yerde çatışma var burada sivil istese de duramaz 200 bin kişiye yakın topraklarımıza aldık şuanda kışlık çadırlara geçmesi için 20 bin kişilik çadır kent kurmak için çalışma yaptık"dedi.
Vali Küçük daha sonra engelli bir Suriyeli bayana tekerlekli sandalye hediye etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49