Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Küçük Yusuf okuyup Doktor olacağım
Şanlıurfa merkeze bağlı Ulucanlar köyüne bağlı Karagöz mezrasında yaşamını sürdüren  9 çocuklu ailenin 6. çocuğu olan 8 yaşındaki Yusuf Ç. 6 yıl önce sobanın üzerindeki çaydanlığın üzerine düşmesi sonucu vücudun bir kısmı yandı. Dünya AIDS gününde kış mevsiminde  Küçük Yusuf ayağında terlikle dolaştığı görüldü.
1 Aralık Dünya AIDS Günü. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı rakamlara göre dünyada AIDS virüsü taşıyan 35 milyon kişi var, 2.1 milyonu geçen sene virüsü kaptı. Virüsün geçen yıl en çok yayıldığı yer Afrika. Türkiye'de yüzde 72'si erkek olmak üzere 6 bin 802 AIDS hastası var. Şanlıurfalı Küçük Yusuf'ta bunlardan biridir.
Babası Mehmet Ç. tarafından Şanlıurfa’ya  getirilen küçük Yusuf, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde tedavi görürken, yanlışlıkla verilen HIV virüslü kanla AIDS hastalığına yakalandı sağlık bakanlığına acılan dava devem ediyor.
Ulucanlar İlköğretim 3 sınıfına giden Yusuf Ç. okulu ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirten ,küçük  Yusuf okuyup Doktor olacağını ve yoksul hastalara bakacağını söyledi Yusuf Ç.  (8) boş zamanlarında köyde kardeşleri ile oyun oynarken  geçiriyor. Baba Mehmet Ç. “Allaha çok şükür Yusuf çok iyi çok çalışkan sürekli okuyor büyüdüğünde doktor alacağını söylüyor her 6 ayda bir Ankara’ya Kontrol a götürüyorum doktorlar bana böyle giderse Yusuf ilişir diyorlar bizde buna çok sevindik sağlık bakanlığına açtığımız dava devam ediyor dosya Danıştay gitti onu bekliyoruz  ben Yardımcı köyünde sağlık ocağında asgari ücretle  çalışıyorum çalıştığım için çocukların okul maaşları kesildi. bu parayla 10 kişilik aileyi besliyorum  gece eve geldiğim zaman zamanım olursa Yusuf'un dersleri ile ilgileniyorum  diye konuştu.
  Küçük Yusuf  boş zamanlarında köyde kardeşleri ile oyun oynuyor Ayağında çorap olmayan ve lastik terlikle oyun oynarken göze çarptı.(Naci Çetindağ)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49