Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Küçük, “Turizmi El Birliği İle Düzeltmeliyiz”
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Basın Yayın ve Enformasyonun düzenlediği yerel basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e BİK müdürü Şaban Kalafat, Basın yayın enformasyon il müdürü Şerefettin Akın, Şanlıurfa Valilik Basın müdürü İbrahim Madenli ve Basın yayın enformasyon Genel müdürlüğünden Ali Öztürk katıldı.
Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Bu sabah ilimizin yerel basın mensuplarıyla bir araya geldik. Şanlıurfa hususunda istişarelerde bulunduk. Şanlıurfa Valiliği olarak biz yerel medyayı çalışma ortağımız olarak görüyoruz. Bu ilin gelişmesi için yaptığımız çalışmalarda muhakkak en büyük ortağımız yerel medyadır. Bu bağlamda ben yerel medyaya teşekkür ediyorum. Özellikle son günlerdeki duruşuyla Şanlıurfa’ya büyük bir katkı sunmuştur. Basın arkadaşlarımızın değerli bilgilerini aldık ve bunları değerlendirmeye alacağız” dedi.
Türkiye çapında bu hususta bir sıkıntı olduğu gözüküyor. Ama biz gündemin esiri olmamamız lazım Şanlıurfa’da güvenlik güçlerimiz her yönden tedbirlerini almıştır. Gerek arazide gerek şehirde gerekse köyde istihbarat olarak önlemler alınmıştır. Meydana gelen menfur iki olay Şanlıurfa’nın doğasından içine çıkmış bir terör olayı değildi. Tamamen dışarıdan kaynaklı bizimle ilgisi olmayan Şanlıurfa’yla ilgili olmayan iki tane olaydı. Şanlıurfa çok güvenli bir yerdir. Tekrar ve bunu samimiyetle ifade ediyorum. Bu halka güvence vermek için söylenen sözler değildir. Şanlıurfa’da görüyorsunuz herhangi bir toplumsal olay, kargaşa ve kaos hiçbir şey yok aynı biz tekrar o güven ortamının insanların zihinlerinde de gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın korkacağı ve tereddüt edeceği hiçbir şey yoktur. Turizm ile ilgili olarak da birkaç tedbir alacağız. Özellikle algı yönetimini daha iyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu aylardaki düşüsün çok sıcaklardan her sene olan bir düşüş olduğuna inanıyorum. Eylül Ekim aylarında yeniden bakacağız. Geçen yılla kıyaslamamız lazım bir düşüş var mı yok mu diye ama bu aylardaki düşüş geçen senelerde de vardı 40-45 derece sıcaklıkta çokta turist beklemenin doğru bir beklenti olmayacağını düşünüyorum. Şanlıurfa ve Türkiye’de turizmde bir kırılganlık varsa bunu gündemin esiri olmadan tekrar algıyı düzeltmeyi hep beraber yapmamız lazım.
Sınır bölgesinde güvenliğin arttırılacağını belirten Küçük; “Sınır bölgesinde alınan tedbirler kaçakçılık ile ilgili alınmış tedbirlerdir. Orada yaşanan kaçakçıların artması için alınmış bir tedbirdir. Sınırlarla ilgilide TSK gerçekten ciddi bir şekilde orada görevini yapıyor. Ama bununla beraber sınırda fiziki tedbirler alınmaya başlandı. Devamı da gelecek. Suruç’ta ihalesi yapıldı 1 buçuk km tel örgüsü çekilecek. Altını çizerek söylüyorum sınırlarımızda fiziki önlem artarak devam edecektir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49