Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

''Kredi kartı kullanımı hazır giyime yöneltti''
Terzilik mesleği son zamanlarda can çekişiyor. 4+4+4 yıllık zorunlu eğitimle çocuklar 18 yaşında okulu bitiriyordu, bu yaştaki bireylere iş öğretmen kolay olmuyordu. Yaşımız belli seviyeye geldi. Artık kalfamız, çırağımız ve orta elemanımız olmadığından tüm işleri kendimiz yapıyoruz'' diye konuştu.
 
''Kredi kartı kullanımı hazır giyime yöneltti''
 
Bu meslekte çok insan yetiştirdiklerini ve kimseden farklı bir beklentilerinin olmadığını ifade eden Baziki , şöyle devam etti:
 
'Türkiye'de yaygınlaşan kredi kartı kullanımı vatandaşları hep başka yerlere yönlendirdi. Şimdi bir mağazadan kıyafet alıyorsunuz, kredi kartına 12 ay taksit yapılıyor. Büyük firmalar bunu yapabiliyor ama bizim böyle bir sistemi hayata geçirme şansımız yok.''
 
 “Eskiden Bayrama 2 Ay Kala İş Alamazdık”
 
Eylül Terzisi Ömer Baziki” 2 yıl öncesine kadar sipariş yoğunken şuan sipariş alamamaktayız mesleğe eleman yetiştiremiyoruz, alamam sıkıntımız var eskiden işyerinde 3-4 eleman çalışırken şuanda bir eleman bile çalıştıracak durumda değilim eskiden bayrama bir ay kala siparişleri keserdik iş almazdık işleri yetiştirmek için şuanda sadece mağazaların tamiratlarını yapıyoruz başka hiçbir şekilde iş yapmıyoruz bir çok esnaf işi bıraktı. Şuanda sipariş olmadığı için bir olarak işleri yetiştirebiliyoruz zaten iş yok, şuanda eleman yetiştiremediğimiz için meslek ölme noktasına geldi her şey tekstile döndü eskiye dönük işlerin olması işin vatandaşlarında dikişe önem vermesi lazım vatandaşta haklı mağazalarda kredi kartı ile 10-12 taksitle alış veriş yapıyor. Sanki mağazalardan bedava alıyormuş gibi bizim fiyatları baya düşürdüler 10 yıl önce diktiğimiz fiyata şuan aynı fiyata dikiyoruz dedi”
 
 
“Taşıma Suyla Değirmeni döndürmeye çalışıyoruz”
 
Bahçelievler Vakko stily Mağazası “ yaklaşık 30 yıldır bu işi yapıyoruz terziciliğin getirdiği emeğin saygısını şuanda meslek icabı ile göremiyoruz çünkü emek gittikçe ucuzladı gittikçede bitme aşamasında hem alt yapıdan gelen yeni nesiller olmadığı gibi yeni açılan mağazalarda da ucuzluk kalitesiz malzemenin kullanımı gittikçe bu meslek öldü. Bu meslek önceden Ramazan’a 1-2 ay kala biz iş almazdık ve Ramazanda sahura kadar çalışırdık, şuanda işler içler acısı duruma geldi. eskiden derlerdi meslek altın bilezik malaasef şuan altın bilezikten öte bakır ve gümüşü de geçtik, ve malasef her geçen günde kötüye gidiyor, bunların en büyük etkisi atölyelerin çoğalıp seri üretime geçmesi ve ucuza iş gücü ucuza iş gücü derken giyimin eskiden bir mağazamdan alırken belirli bir fiyata alırdık şimdi her boyutta her kesime hitap eden alım gücü var. İnsanlarımız maddi durumdan ötürü gidip oralardan alıyor ama kalite olarak düşünürsek orada soru işareti var. Nesil gittikçe ölüyor yarına dair hep soru işaretleri ile gidiyoruz taşıma suyla değirmeni dön deriyoruz bu nereye kadar devam eder bilmiyoruz. Son nesillerden Babam o bile bırakalım diyor. Şimdilik devam ettiriyoruz dedi”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48