Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan bir dizi incelemelerde bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
Sabah saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Asan’ı Vali Celalettin Güvenç karşıladı. Aşkın Asan Vali Güvenç ve beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (Şönim) ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’a Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı daire başkanları eşlik etti. Ziyareti sırasında Şönim’lerle ilgili basına bilgi veren Asan: “Öncelikli olarak açılan 14 ŞÖNİM'den bir tanesini Şanlıurfa'da açtık. İki buçuk aylık sürede Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Trabzon, Samsun, Malatya, Denizli gibi yerlerde açtık. Şanlıurfa da o şehirlerden biri” dedi.
Bakan yardımcısı Asan ve Vali Güvenç ile beraberindekiler Şönim ziyaretinin ardından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine hareket etti. Viranşehir’e gelişinde ilk olarak Kaymakamlık ziyaretini gerçekleştiren Asan, burada İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ve Vali Celalettin Güvenç ile beraberindekiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak kurulan Viranşehir Aile Destek Merkezinin açılış törenine katıldı.
Açılış öncesi konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, güzel bir hizmet için bir araya geldiklerini söyledi. Viranşehir’in artık çok önemli bir kent olduğunu ifade eden Vali Güvenç, yıllarca buralarda yapılamamış olan hizmetleri hükümetin de desteğiyle yerine getirmeyi sürdürdüklerini kaydetti. Yaptıkları hizmetleri vatandaşlara aktaran Vali Güvenç: “Daha yapacak çok işimiz var. Sosyal problemlere yönelik yaptığımız çalışmalar burada saymakla bitmez. 2012 yılında Viranşehir’de ayni ve nakdi olarak 33 bin kişiye 23 milyon TL, 2013 yılında üç aylık dönemde ise 19 bin 246 kişiye 5 milyon TL destek sağladık. Sadece Viranşehir’de 694 engelliye aylık 440 bin lira yardımda bulunuyoruz. Aşevimizden günlük 255 aileye sıcak yemek veriyoruz. Bunları da siz halkımızın desteğiyle yapıyoruz” dedi.
Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise, “Bu güzel merkezin hazırlanmasında başta Sayın Valimiz, kaymakamımız ve değerli milletvekilimiz Mehmet Akyürek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Toplumun temeli ailedir” diyen Asan konuşmasına: “Toplumda iyi yönde bir değişim oluşturmak istiyorsak buna aileden başlamalıyız. Çünkü aile demek toplumun refahı demek, gelişmek demek, daha kaliteli yaşam demektir” şeklinde devam etti.
Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ise konuşmasında: “Desteklerini bizden esirgemeyen ve bugün açılışını yapmak üzere yanımızda olan Sayın Bakan Yardımcımız Aşkın Asan Hanımefendiye bütün Viranşehirliler adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Açılışı yapılan merkezi gezdikten sonra Vali Celalettin Güvenç ve Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ile beraberindeki heyet, merkezin yanındaki Hacı Hadi Atan Okuma Salonunu ziyaret ederek okuma salonundan yararlanan kadınlarla sohbet etti.
 
 
Açılışlar sonrası Viranşehir’e bağlı Toklu Köyü Ayrıdüşen mezrasına geçen heyet burada incelemelerde bulundu. Köylü kadınların ilgi gösterdiği Bakan Yardımcısı Aşkın Asan burada geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan Jandarma Er Hadi Gizli ile de görüşüp geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Daha sonra Viranşehir Kadınlar Çarşısının açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç ve Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, yöreye özgü el işi ürünleri incelediler.
 
Vali Güvenç ve Aşkın Asan’ın Viranşehir’deki temasları kapsamında son durakları İl Özel İdaresi tarafından bodrum katı taban suyundan arındırılarak öğrencilerin hizmetine sokulan Cumhuriyet İlkokulu oldu. Burada İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’ndan bilgi alıp inceleme yapan heyet okula bilgisayar hediye ettikten sonra ilçeden ayrıldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49