Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Koyunlara Sulamalı Mera Oluşturuldu
Şanlıurfa’da kurak geçen kış mevsiminde koyunlara sulama yöntemiyle meralar oluşturuluyor.
Köylerde koyun çiftliklerinde bahar aylarında renkli görüntüler yaşanıyor. Şanlıurfa’nın Altınbaşak köyünde kış aylarından bu yana ahırlarda ve çiftliklerde yoğun bir mesai yaşanıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte meralarda otlanmaya giden koyun ve kuzular, dönüşte hem sağılıyor hem de kuzu ve oğlaklarını emziriyor.
Şanlıurfa’da bu yıl kurak geçen kış mevsiminde çoğu yeşil alanlar sulama yöntemiyle koyunlara mera sağlanıyor. Altınbaşak köyünde yetersiz yağış alan ekinler yer altı kuyularıyla sulanıyor. Sulama kuyularıyla koyunlara ekili mera sağlanıyor. Filizlenen otlarda koyunlar ve kuzular otlanıyor.
Ekim alınlarındaki otlar ile kuzuların daha çabuk geliştiğini belirten 40 yıllık çoban Mehmet Amca, “Kışın köyde koyunları hazır yem ile beslemek zorunda kalıyoruz. Bu da ciddi bir maliyet oluyor. İlk bahar aylarında hayvanları otlatıyoruz. Hem süt arttı, hem kuzular büyüdü. Bu yıl Şanlıurfa’da baş gösteren kuraklık hem çiftçileri de hem de çobanları endişelendirdiğini, hayvanlar sürekli ahırda kalıp kasılmasın diye ara sıra dışarı çıkarılıyor. Ama otlanacakları yem olmadı beslenemiyorlar bizde sulama yöntemiyle hayvanların otlanacağı ekim alanlarını kullandık” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49