Öne Çıkanlar sosyal medya eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi

Bu haber kez okundu.

Köyün Görünümü Değişiyor
Hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da, köylerce hububatların yanı sıra zeytin ve nar ağaçları da büyük ilgi görmeye başladı.
 
Şanlıurfa’nın özellikle taşlık olan köylerinde hububat verimi fazla olmazken, köylüler farklı alternatifler aramaya başladı. Köylerde artık zeytin ve nar ağaçları da yetişemeye başladı. Şanlıurfa ile Suruç arasındaki köylerin genelinde zeytin ve nar yetiştiriciliği başlarken, vatandaşlar, hububatlardan beklediği verimi alamadıklarını ve bu nedenle farklı alternatifler aramaya başladığını söyledi.
 
“HUBUBAT YETİŞMEYİNCE ZEYTİNE YÖNELDİK”
 
Arazilerinin taşlık olması sebebiyle hububat veriminde yetersiz olduğunu söyleyen Hasip Atlayan, son 4 yıldan itibaren zeytin ağacı diktiklerini ve hububat yetiştiriciliğini kısıtladıklarını söyledi. Hububatlardan elde ettikleri gelirlerin, zararlarını karşılayamadığını dile getiren Atlayan, “köyümüz taşlık olduğu için buğday, arpa ve mercimek fazla yetişmez. Yeşerir ama ürün vermez. Burası hayvancılık için elverişli bir yer fakat hayvancılık da artık para etmiyor. Biz, son 4 senedir zeytin ve nar ağaçları diktik ve artık ağaç yetiştiriyoruz. Şimdi fazla verim alamıyoruz, ağaçlar daha küçük fakat birkaç seneye kadar inşallah çok iyi kazanç elde edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
KÖYÜN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞİYOR
 
Eskiden köyde sadece hububat ekimleri olduğu için tek renk olduğunu belirten köy halkı, ağaçlandırmaya birlikte köyün görünümünün değiştiğini söyledi. Köyde yaşayan herkesin arazisinin büyük kısmını ağaçlara ayırdığını belirten Atlayan, “önceleri burada sadece hububat ekiyorduk ancak şimdi her şey var. Zeytin, nar ağaçları başta olmak üzere birçok meyve ağacı dikiliyor. Böyle olunca köyün görüntüsü de değişiyor. Bunların yanı sıra köylerde daha temiz bir havayı soluyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49