Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Köylülerin tozlu yol sorunu
Naci Çetindağ
Şanlıurfa merkeze bağlı onlarca köy yolları bozuk yardımcı, küçükdüz, Ulucanlar ve Atatürk köyü arasındaki yollar bozuk olduğundan dolayı araçlarda maddi hasar meydana geliyor.
 
Şanlıurfa’da en büyük sorun haline gelen alt ve üstyapı sorunları bitmiyor. Merkeze bağlı köy yollarının bozuk olması vatandaşları çileden çıkartırken, bozuk yollardan geçen arabaların hasar görmesi, vatandaşların büyük tepkisini topladı. İl Özel idarenin köy yollarına çalışma yapmadığını söyleyen Mehmet Daş, defalarca hizmet için dilekçe verdiklerini ancak, verdikleri dilekçelere cevap gelmediğini söyledi. Daş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “köyümüze hizmet getirilmediği gibi, köy yollarına da hizmet getirilmiyor. Köy yollarımız asfaltlanmıyor, bu konu için defalarca il özel idareye dilekçe verdik ancak, cevap alamadık. Bu çilemiz daha ne kadar sürecek? Neden kimse bizimle ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı. Köy halkının sürekli şikayetçi olduğu bu durum karşısında yetkililerin bir an önce çalışmaları başlaması isteniyor. Tam bir rezalet içinde yaşadıklarını söyleyen Ahmet Doğan ise, “böyle rezalete olur mu?” diyerek, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Şanlıurfa valilik makamına başvurdum, sonuç alamadım. Köy yollarımız asfaltlanmadığı için sürekli toz duman altında kalıyoruz, araçlarımızı iki ayda bir tamir ettirmek zorunda kalıyoruz. İl Özel İdaresi, bize cevap vermeyince tekrar başvurduk, yolun en azından sulanmasını istedik, onu da yapmadılar. Beyaz masayı aradım yine olmadı. Sürekli bozulan araçları çekiciye Şanlıurfa’ya taşıyor yol bozuk olması sebebiyle büyük bir maddi hasar oluşuyor. Çektiğimiz bu çile ne zamana kadar sürecek bilemiyoruz. Bu yol işlekli bir yoldur seyir halinde geliyoruz aniden çukur karşımıza çıkıyor araçlarımızın depoları deliniyor araçlarımızın rot kolları çıkıyor lastiğimiz patlıyor ve kaza riskini arttırıyor. Bu yol tenha bir yol değil, çok yoğun bir yolmasına rağmen ilgilenen olmuyor. Kara Ali, Harran kaplıcalara tek tek dağlarına kadar gidiyor. Bu yoldan geçenler tam bir rezalet içinde yolculuk yapıyor. Buradan İl Özel İdareye bir kez daha sesleniyoruz; bu sorunumuza bir çözüm bulunsun” şeklinde konuştu.
 
Köyde elektrik başta olmak üzere birçok sıkıntının bulunduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin bu anlamda çalışma başlatmasını istediklerini söyledi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49